HKU

Creativiteit kun je leren!

Datum: 30-9-2019
Plaats: HKU Pastoe Fabriek
Tijd: 16:30 - 19:00


voor alle HKU College studenten en alumni 


Van idee naar realiteit

Creativiteit lijkt vaak een gegeven: je hebt het of je hebt het niet. Maar niets is minder waar: creatief zijn kun je leren!


Een steeds sneller veranderende maatschappij vraagt andere vaardigheden van ons. We willen innoveren en vernieuwen en ontwerpen voortdurend nieuwe ideeën. Maar hoe geef je deze ideeën vorm in bestaande structuren en organisaties? En hoe ontwikkel je creativiteit bij anderen in een project? Je wilt een brug bouwen tussen disciplines en in processen ervoor zorgen dat mensen écht naar elkaar luisteren.

Tijdens de College Breakout ‘Creativiteit kun je leren!’ ga je aan de slag met deze vragen. Dit doe je aan de hand van de ervaringen van professionals uit een breed scala aan disciplines. Je onderzoekt hoe je als ontwerper, sociaal ondernemer en creatief professional bruggen bouwt tussen disciplines en hoe je van een idee realiteit maakt.


Marieke Gervers, alumna Master Crossover Creativity

De gastspreker is Marieke Gervers. Marieke is oprichter en directeur van sQuare, een Amsterdamse broedplaats voor afstuderende creatieve makers. sQuare is opgericht om creativiteit, kennisdeling en ondernemerschap te stimuleren en te faciliteren voor creatieve makers uit het mbo. Marieke volgde een opleiding Architectonische Vormgeving aan de HKU en begon haar carrière als ruimtelijk ontwerper bij een architectenbureau. Ze ontdekte de kracht van cultuureducatie bij theatergezelschap ISH waar ze als projectleider op verschillende plekken in de wereld theaterprojecten met kinderen uit arme achterbuurten organiseerde. Marieke was vijf jaar manager van het Art & Entertainment College van het ROC van Amsterdam waar ze de leiding had over diverse creatieve opleidingen. In 2016 studeerde ze succesvol af aan de Master Crossover Creativity (HKU) waar ze haar kennis over cross-sectorale sociale innovatie ontwikkelde en vanuit haar onderzoek sQuare oprichtte.

De College Breakouts zijn een vast onderdeel van HKU College. Tijdens deze Breakouts maak je op een snelle en effectieve manier kennis met de belangrijkste innovatietheorieën. Deze bijeenkomsten verbreden je blikveld. Je leert over nieuwe technologieën en raakt bekend met andere sectoren en industrieën.


HKU College

Website sQuare