HKU X

HKU X is dé plek voor studenten en (net) afgestudeerden die zich willen ontwikkelen als creatief ondernemer.
Bijna afgestudeerd, maar nog lang niet klaar met je project? In HKU X krijg je de ruimte om je te ontwikkelen als creatief ondernemer.

Vanuit de mooiste ruimte van de IBB volg je workshops over onder andere onderhandelen, positioneren, leiderschap, fondsenwerving en prijsbepaling. Je onderzoekt de haalbaarheid van je idee en spart met onze coaches en andere X’ers over volgende stappen die je kunt zetten.

Samen werken

In HKU X is ruimte voor alle disciplines. Het goede idee staat centraal; aan jou hoe je dat idee handen en voeten geeft. Dit geldt net zo goed voor ontwerpers als voor bijvoorbeeld dramadocenten, schrijvers, componisten muziektechnologen en illustratoren.

Bij HKU X ontwikkel je niet alleen je eigen project, maar leer je ook van anderen. Je werkt samen met andere (creatieve) disciplines en je helpt elkaar om je missie, identiteit en doelgroep scherp te krijgen. Als HKU X’er kun je gebruikmaken van onze professionele werkplekken en de werkplaatsen.

Ervaringen

Lisanne en Nadine maken allebei deel uit van de lichting 2020/21. Hieronder vertellen ze waarom ze zich bij HKU X aansloten, hoe het ze is vergaan en wat we nog kunnen verwachten.

Netwerk

Netwerken lastig? HKU X, de community van creatieve professionals, is je netwerk. Ook bedrijven en organisaties weten ons te vinden. Via betaalde opdrachten krijg je de kans om (meer) ervaring in het werkveld op te doen en samen te werken met andere X’ers. Zo kun je zowel je ondernemersvaardigheden en je inkomsten, als je zakelijk netwerk vergroten.

HKU X is er voor alumni (afgestudeerden) én afstudeerders. Elk jaar vanaf ongeveer februari bieden we workshops en trainingen aan studenten die bezig zijn met hun afstudeerproject. In september start de nieuwe lichting van creatieve professionals die met hun project de wereld willen gaan veroveren

Contact

Enthousiast? Stuur een mail naar hkux@hku.nl of wandel langs op de Ina Boudier-Bakkerlaan 50 en neem direct een kijkje in onze werkplaats.