Aanmelden en toelating

Weet jij al welke studie je bij HKU wilt volgen? Lees hoe je je moet aanmelden voor onze verschillende soorten opleidingen. Zien we jou komend studiejaar?

Aanmelden voor studiejaar 2024-2025

Aanmelden voor studiejaar 2024 - 2025 is mogelijk vanaf 1 oktober 2023.
De toelating plannen we in op een nog te bepalen datum. Daarover krijg je na je aanmelding bericht.

Aanmelddeadlines

De aanmeldingen die vóór 15 januari 2024 zijn binnengekomen, krijgen gegarandeerd een plek voor de toelating. Aanmeldingen die ná 15 januari 2024 zijn binnengekomen kunnen een plek krijgen op basis van beschikbaarheid.

Is er nog plek?

Sommige studies van HKU zijn erg populair of hebben maar een beperkt aantal plekken. Wanneer een studie of een toelating het maximaal aantal plekken heeft bereikt, kun je je niet meer aanmelden. En dan is deelname aan de toelatingsprocedure ook niet meer mogelijk. Wil je weten of er nog plek is voor de studie van jouw keuze? Kijk dan op de pagina van de betreffende opleiding.

Bekijk hier alle opleidingspagina's!

Aanmelden bij HKU? Zo doe je dat!

We hebben veel verschillende studies bij HKU. Kies hieronder wat voor soort studie je bij ons wilt volgen en lees hoe jij je daarvoor kunt aanmelden en wat de algemene toelatingseisen zijn. Specifieke toelatingseisen per studie vind je op de pagina's van de studies.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord bij de veelgestelde vragen staat.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens