Aanmelden en toelating

Weet jij al welke studie je bij HKU wilt volgen? Lees hoe je je moet aanmelden voor onze verschillende soorten opleidingen. Zien we jou komend studiejaar?

Aanmelden voor studiejaar 2022-2023

Aanmelden voor studiejaar 2022 - 2023 is mogelijk vanaf 1 oktober 2021.
De toelating plannen we in op een nog te bepalen datum. Daarover krijg je na je aanmelding bericht.

Aanmelddeadlines

De aanmeldingen die vóór 15 januari 2022 zijn binnengekomen, krijgen gegarandeerd een plek voor de toelating. Aanmeldingen die ná 15 januari 2022 zijn binnengekomen kunnen een plek krijgen op basis van beschikbaarheid.

Kijk voor de beschikbaarheid bij 'Status aanmelden en toelating' hieronder.

Als er afwijkende aanmelddata zijn voor een studie, dan vind je die terug op de pagina van die studie.

Bekijk hier alle opleidingspagina's!

Is er nog plek?

Sommige studies van HKU zijn erg populair of hebben maar een beperkt aantal plekken. Wanneer een studie of een toelating het maximaal aantal plekken heeft bereikt, kun je je niet meer aanmelden. En dan is deelname aan de toelatingsprocedure ook niet meer mogelijk. Wil je weten of er nog plek is voor de studie van jouw keuze? Bekijk dan de status aanmelden en toelating hieronder.
  • Het kan zijn dat een studie vol is of dat de aanmelding gesloten is. Als dat zo is dan kun je dat hier vinden.​

    Aanmelden voor studiejaar 2022 - 2023 is mogelijk vanaf 1 oktober 2021.
     
  • Bij een numerus fixus (beperkt aantal plekken voor een studie) mag je maximaal drie keer deelnemen aan een selectie op een hogeschool. Wanneer een verzoek tot inschrijving via Studielink voor een fixusopleiding na 15 januari actief is, wordt dit meegeteld als selectiepoging. Het maakt daarbij niet uit of je ook echt aan de selectieprocedure hebt deelgenomen.

    Controleer daarom in Studielink jouw aantal geregistreerde selectiepogingen. Mocht je toch niet slagen voor je eindexamen, dan kun je HKU vragen om je deelname aan de selectie bij HKU te laten vervallen.

Aanmelden bij HKU? Zo doe je dat!

We hebben veel verschillende studies bij HKU. Kies hieronder wat voor soort studie je bij ons wilt volgen en lees hoe jij je daarvoor kunt aanmelden en wat de algemene toelatingseisen zijn. Specifieke toelatingseisen per studie vind je op de pagina's van de studies.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord bij de veelgestelde vragen staat.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens