Aanmelden contractonderwijs

Lees hier meer over individueel contractonderwijs aan HKU Utrechts Conservatorium en bekijk hoe jij je kunt aanmelden.

Wat is contractonderwijs aan HKU Utrechts Conservatorium?

Je kunt aan HKU Utrechts Conservatorium individueel contractonderwijs volgen. Je volgt dan een aantal lessen bij een van onze docenten.
 • Het aanbod wordt bepaald door de beschikbaarheid van de docenten. Lang niet alle instrumenten en vakken zijn daardoor beschikbaar. Het is niet mogelijk om het normale lesprogramma als contractstudent te volgen. Wel kun je meerdere soorten lessen combineren. Bijvoorbeeld instrumentlessen (hoofdvak) en theorielessen; als deze tenminste voor contractstudie beschikbaar zijn. Het maximum aantal lessen per vak is 24. Er is geen minimum aantal lessen.

  • Hoofdvaklessen kosten € 75,- per uur
  • Theorielessen kosten € 12,50 per uur
 • Aanmelddeadlines

  • Aanmelden voor hoofdvakken moet vóór 15 september. Een besluit volgt dan vóór 1 november.
  • ​Aanmelden voor theorielessen kan tot 15 augustus. Een besluit volgt dan vóór 1 september.

  Startdata lessen

  • Instrumentlessen beginnen in blok 2, dat is in november.
  • Theorielessen starten begin september.
 • Als je individueel contractonderwijs aan HKU Utrechts Conservatorium wilt volgen, moet je een bachelor- of masterdiploma Muziek hebben. Of toelaatbaar zijn aan HKU Utrechts Conservatorium voor het komend studiejaar.

  De schooldirecteur beslist uiteindelijk of je kunt deelnemen aan contractonderwijs.

Meld je aan voor contractonderwijs

Je kunt je aanmelden voor contractonderwijs via het programma OSIRIS. Bij je aanmelding kun je een verzoek indienen voor het gewenste hoofdvak en de hoeveelheid lessen. Ook kun je aangeven bij welke hoofdvakdocent je lessen wilt volgen. Er is geen garantie dat je ook bij die docent geplaatst wordt.

De directie van HKU Utrechts Conservatorium neemt na je aanmelding een beslissing of je in aanmerking komt voor individueel contractonderwijs. De uitslag ontvang je per e-mail.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen staat. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens