Basisopleidingen

Twijfel je of een opleiding aan HKU bij je past? Overweeg je een bacheloropleiding aan HKU, maar weet nog je niet precies in welke richting? Of weet je al je wil studeren, maar heb je nog geen portfolio samengesteld? Volg dan een basisopleiding en we helpen je om de antwoorden te vinden op al deze vragen.

Wat is een basisopleiding?

De basisopleidingen aan HKU duren ongeveer 7 maanden. Je hebt meestal op vrijdag of zaterdag les en je maakt thuis je huiswerk. Je maakt er kennis met ons onderwijs en je wordt voorbereid op de toelating tot de bacheloropleidingen. Je krijgt geen studiefinanciering en ook geen studiepunten voor de deze opleidingen.

Waarom zou ik voor een basisopleiding kiezen?

  • Je kunt alvast de sfeer proeven van HKU, waardoor je precies weet of je hier verder zou willen studeren.
  • Het helpt je om uit te zoeken welke richting bij je past.
  • Het helpt je om een portfolio samen te stellen.

Aanbod

HKU heeft verschillende basisopleidingen. Bekijk het aanbod hieronder.

Kan ik me aanmelden voor een basisopleiding?

We hebben twee verschillende smaken. Voor de Brede Basisopleiding en de Basisopleiding Beeldende Kunst kun je je direct aanmelden, maar doe je wel een toelating voordat je kunt starten. Voor de overige basisopleidingen ligt dat anders. Hier meld je je aan voor de bacheloropleiding en kun je door de toelatingscommissie doorverwezen worden naar de basisopleiding. Soms kan het zijn dat de toelatingscommissie jouw talent ziet, maar wel van mening is dat je dat je eerst nog wat meer moet werken aan je portfolio. Bij deze basisopleidingen kun je dus enkel deelnemen wanneer het op advies is van de toelatingscommissie.

Wat doe je na de studie?

Als je de basisopleiding hebt afgerond ben je goed voorbereid op een toelating bij verschillende bacheloropleidingen van HKU. Let op: het succesvol afronden van een basisopleiding geeft geen garantie voor toelating tot een bacheloropleiding. Je moet daarvoor eerst nog (opnieuw) toelating doen.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen staat. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens