Projecten Onderzoek en Innovatie

Op deze pagina vind je projecten die zijn ontwikkeld door innovatieprogramma's en lectoraten van HKU. De projecten hebben een maatschappelijke relevantie, gaan mee met ontwikkelingen uit het creatieve werkveld of zorgen voor vernieuwing van het (kunst)onderwijs.

Wat maken we

Een typisch HKU onderzoeksproject heeft impact op verschillende domeinen: onderwijs, werkveld, maatschappij en/of kunstpraktijk. Dit levert niet alleen kennis, inzichten en perspectieven op binnen de kunsten en het kunstvakonderwijs, maar dit draagt ook bij aan innovatie buiten te kunsten.

kunst ≈ onderzoek

kunst ≈ onderzoek is hét platform voor onderzoek in de kunsten. Daarnaast is het de denktank voor kunst-lectoraten in het maatschappelijke debat over de waarde en de waardering van kunst. Het platform biedt ook inhoudelijke en praktische bijdragen aan ontwikkelingen van promotietrajecten in de kunsten. HKU doet de projectleiding en coördinatie van dit netwerk.

Ga naar de website van kunst ≈ onderzoek

SuNSE – Support Network for Social Entrepeneurs

SuNSE is een project dat sociaal ondernemerschap in gebieden met economische krimp ondersteunt. Met een combinatie van ondersteuningsmodellen creëert dit Europese project zelfvoorzienende netwerken voor ondernemers. HKU onderzoekt hoe dit idee tot leven kan komen voor de betrokken mensen, met behulp van hun ervaring met interactieontwerp.

Ga naar de website van SUNSE

Wat hebben we gemaakt

Hieronder een overzicht van enkele van onze afgeronde projecten.