Opleidingsvormen

Wist je dat er naast bachelors ook andere soorten opleidingen zijn? Ontdek de alternatieve onderwijsvormen van HKU, zoals Associate degrees, basisopleidingen, masters en minoren.

Associate degrees


Overweeg je een nieuwe studie, maar wil je ook snel aan het werk? De Associate degree (Ad) is een nieuwe, wettelijk erkende hbo-opleiding van twee jaar. Deze opleidingen sluiten goed aan op de vraag vanuit bedrijven, overheid en de creatieve industrie.

De Ad is een goede manier om de overstap te maken van mbo naar hbo en de opleiding is ook toegankelijk voor studenten met een havo- of vwo-diploma. HKU heeft de Ad’s Connected Design en Digital Media.

Bekijk onze Ad's

Basisopleidingen


Overweeg je een creatieve studie, maar weet je nog niet welke richting? Of wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet? Dan is een basisopleiding misschien iets voor jou!

De meeste basisopleidingen van HKU kun je doen tijdens je eindexamenjaar of in een tussenjaar. Het is een goede voorbereiding op de toelating.

Bekijk onze basisopleidingen

Minoren


Iedere studie heeft keuzevakken, en in een minor duik jij voor zes maanden in een nieuw onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld zakelijk leren ondernemen als muzikant, de mediawereld induiken als ontwerper of mode onderzoeken als acteur. Alles kan op HKU!

HKU heeft de meeste minoren van elke kunsthogeschool in Nederland. Je kunt bij ons een minor volgen als je aan HKU studeert, maar ook als je een totaal andere studie doet.

Minoren in het kort:
  • Verbreed jezelf in je derde of vierde jaar
  • Ontwikkel je eigen, unieke skillset
  • Bouw netwerk op buiten je eigen studierichting
  • Kies uit 15 minoren in 6 verschillende kunstdisciplines
Bekijk onze minoren

Masters


HKU biedt ook verschillende masteropleidingen aan zodat jij je creativiteit verder kan ontwikkelen. Deze kun je volgen na je bacheloropleiding of als je al enkele jaren relevante werkervaring hebt.

Er zijn zowel voltijd- als deeltijdmasters op het gebied van innovatie, muziek, kunsteducatie, beeldende kunst en theater.

Bekijk onze masters