Pre-Masters

Aan HKU kun je twee verschillende pre-masters volgen: de pre-master Interieurarchitectuur en de pre-master aan het Utrechts Conservatorium.

Wat is een pre-master?

Een pre-master is een opleiding van een jaar en volg je als je al een bacherlordiploma op zak hebt. Het zorgt voor een goede voorbereiding op een toelating tot een masteropleiding aan HKU.

Waarom zou ik voor een pre-master kiezen?

  • Je proeft de sfeer van studeren aan HKU.
  • Je krijgt een goede voorbereiding voor aanmelding bij de masteropleiding.

Aanbod

HKU heeft twee pre-masters. Bekijk het aanbod hieronder.

Kan ik me aanmelden voor een pre-master?

Voor de pre-master Interieurarchitectuur kun je je aanmelden als je een bachelor graad hebt in design, fine art of bouwkunde. Ook als je op hbo-niveau aan het werk bent als bouwkundige of ontwerper kun je je aanmelden voor een toelatingsgesprek. Lees hier meer over de aanmelding.

Heb je een afgeronde Bachelor of Music en toelating gedaan voor de Master of Music? Maar heb je volgens de toelatingscommissie meer voorbereiding nodig? Dan kan de commissie je plaatsen in de pre-master. Je kunt je dus niet zelf aanmelden voor deze pre-master.

Wat doe je na de pre-master?

Na de pre-master ben je klaargestoomd voor de masteropleiding en kun je opnieuw toelating doen. Let op: een afgeronde pre-master is géén garantie op een toelating.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen staat. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor HKU Next Step, de nieuwsbrief met informatie over de (pre-)masters van HKU.

Aanmelden voor de masternieuwsbrief