Wat past bij mij?

Wat leuk dat je interesse hebt in de studies van HKU! We helpen je graag bij het kiezen van de juiste studie. Ontdek wat jij leuk vindt, via bijvoorbeeld de HKU Open Dag, een meeloopdag of aan de hand van verhalen van onze studenten.

Welke studie past bij mij?

Hoe vind je een studie die bij je past? Deze vraag gaat over veel meer dan alleen HKU, en we helpen je graag een stapje verder. Hier de 6 beste studiekeuzetips van HKU!

1. Zoek uit wáárom je iets leuk vindt

Misschien heb je een passie voor kunst, maar wat maakt dat je het zo leuk vindt? Misschien kun je je emoties erin kwijt? Houd je van experimenteren? Of wil je graag verhalen vertellen? Als je precies weet wat jou enthousiast maakt kun je dat makkelijker vinden in een opleiding. Onze tip: neem 10 minuten de tijd en schrijf op wat jouw hart sneller laat kloppen.

2. Doe een test

Voor je studiekeuze zijn er allerlei hulpmiddelen:

  • Interessewijzers
  • Beroepskeuzetests
  • Persoonlijkheidstests
  • Competentietests
Op de website van studiekeuze123 vindt je enkele studiekeuzetests. Probeer ze uit! Je kan ook aan je decaan vragen welke test het beste bij jou past.

3. Proef de sfeer

Je kunt nog zoveel online zoeken, maar uiteindelijk weet je pas echt hoe iets is als je het meemaakt. Bezoek daarom open dagen en meeloopdagen.

4. Vraag om meningen

Mensen die jou goed kennen kunnen van een afstandje naar je kijken. Soms zien zij dingen die jij niet ziet. Vraag daarom anderen om hulp. Ouders/verzorgers, vrienden, decanen, docenten - iedereen kan jou een stapje verder helpen!

5. Geef het tijd

Het duurt even voordat je weet wat bij jou past. Maak je dus geen zorgen als je het nu nog niet weet. Zolang je actief bezig bent met je keuze, zal de juiste studie vanzelf op je pad komen.

6. Maak je eigen keuze

Misschien wel de belangrijkste tip. Ouders of vrienden hebben misschien een mening, maar uiteindelijk gaat je studiekeuze over jouw leven en dat van niemand anders. Als iets echt goed voelt, dan moet je daarvoor gaan. Alle mensen die ergens goed in zijn, hebben daar veel tijd ingestoken. Kies dus voor een studie waar jij energie van krijgt!
Meld je aan voor HKU Studiekeuzenieuws

Waarom kunstonderwijs bij HKU?

We leren studenten om werk te maken om de samenleving positief te beïnvloeden. Kunst biedt troost, stimuleert dialoog maar helpt je ook kritisch na te denken. In onstuimige tijden ligt daar juist een grote kracht. Kunstenaars kunnen scheppen en denken in oplossingen en mogelijke scenario’s.

Het motto van HKU is 'nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen'. We stimuleren samenwerking tussen verschillende disciplines, die tot onverwachte ideeën leidt: de verbindingen. We vinden het ook belangrijk dat je al tijdens je studie nadenkt over welke plek jij als kunstenaar in de wereld hebt: de toepassingen.

De perfecte combinatie in kunstonderwijs, als je het ons vraagt! En door deze combinatie maken we van jou een echte HKU’er.

Wil je alles weten over de studies van HKU?

Meld je dan aan voor HKU Studiekeuzenieuws en kom meer te weten over de verschillende opleidingen en beroepen. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze.

Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

Meld je aan voor HKU Studiekeuzenieuws

De studies van HKU

Ervaar HKU

Laat je inspireren

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord bij de veelgestelde vragen staat.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.


Ga naar contactgegevens