Aanmelden Associate degree

De Associate degree (Ad) is een hbo-opleiding van twee jaar. Daarna kun je doorstuderen voor een hbo-bachelordiploma of gaan werken. Aan HKU kun je de Ad Digital Media of Connected Design volgen. Bekijk hoe jij je in kunt aanmelden en check gelijk de toelatingseisen.

Aanmelden in 3 stappen

 1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
 2. Doe toelatingsexamen
 3. Rond je inschrijving af via Studielink
 • Als je een Associate degree aan HKU wilt doen, meld je je aan via Studielink met een 'verzoek tot inschrijving'.

  Dit heb je daarvoor nodig:

  • Je eigen DigiD*
  • Jouw persoonsgegevens en contactgegevens (zoals naam, adres en telefoonnummer)
  • Gegevens over je vooropleiding
  Meld je aan via Studielink

  *Om je via Studielink te kunnen aanmelden voor een studie aan HKU heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Ga voor meer informatie en het aanvragen naar Digid.nl. Let op: doe dit op tijd want het kan wel 5 werkdagen duren voor je de inloggegevens thuisgestuurd krijgt.

 • Na je aanmelding via Studielink kun je worden uitgenodigd voor de toelating. Je ontvangt dan van HKU per e-mail informatie over de toelatingsprocedure. De toetsing verschilt per Associate degree. Je krijgt ook per e-mail bericht of je bent toegelaten. Helaas komen onze berichten wel eens in de spambox terecht. Controleer deze dus regelmatig.

  Je kunt per studie één keer per jaar deelnemen aan een toelatingsexamen.

 • Nadat je bericht hebt gekregen dat je bent toegelaten moet je je nog officieel inschrijven aan HKU. Dit regel je door je inschrijving af te ronden in Studielink en een machtiging af te geven voor het collegegeld.

  Meer informatie over inschrijven

  Hoera! Je gaat studeren aan HKU!

  Als je officieel bent ingeschreven ontvang je van HKU een studentenkaart en een bewijs van inschrijving. Vergeet niet om ook je studiefinanciering aan te vragen via Studielink of direct via de website van DUO.

Algemene toelatingseisen Associate degrees

Ontdek hier wat de algemene toelatingseisen zijn. De specifieke toelatingseisen voor de Associate degrees vind je op de pagina's van deze studies:

Ad Digital Media
Ad Connected Design

Vooropleiding

​Voor een Associate degree aan HKU heb je minimaal een vwo-, havo-, mbo- (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma nodig.

 • Het gaat ons om je creatief vermogen. Daarom gelden er aanvullende eisen die getoetst worden door een toelatingscommissie. Na aanmelding via Studielink wordt contact met je opgenomen over de toelatingsprocedure.

 • Als je niet het juiste diploma hebt kun je een 18+/21+ toets doen. Dit kan alleen als je al toegelaten bent voor een studie. Lees meer over de 18+/21+ toets.

 • Alle studies aan HKU zijn in het Nederlands, tenzij anders is aangegeven. Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, moeten voor inschrijving aan een van de bachelorstudies voldoen aan een Nederlandse taaleis.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen staat. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens