Aanmelden Masters

Weet jij al welke master je bij HKU wilt volgen? De masters starten ieder jaar in september. Lees hier hoe jij je kunt aanmelden en check gelijk de algemene toelatingseisen.

Aanmelden in 3 stappen

 1. Meld je met je DigiD aan via Studielink
 2. Maak een toelatingsopdracht
 3. Rond je inschrijving af in Studielink
 • Dit heb je nodig bij voor je aanmelding:

  • Je eigen DigiD*
  • Jouw persoonsgegevens en contactgegevens (zoals naam, adres en telefoonnummer)
  • Diploma ('s) die je hebt behaald of gaat behalen

  Meld je aan via Studielink!
  *Om je via Studielink te kunnen aanmelden voor een studie aan HKU heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Ga voor meer informatie en het aanvragen naar Digid.nl. Let op: doe dit op tijd want het kan wel 5 werkdagen duren voor je de inloggegevens thuisgestuurd krijgt.

 • Na je aanmelding via Studielink wordt je gevraagd een toelatingsopdracht in te sturen. Op basis hiervan kun je worden uitgenodigd voor de toelating. Je krijgt per e-mail meer informatie over de verdere procedure.

 • Nadat je bericht hebt gekregen dat je bent toegelaten moet je je nog officieel inschrijven aan HKU. Dit regel je door je inschrijving af te ronden in Studielink en een machtiging af te geven voor het collegegeld.

  Meer informatie over inschrijven

  Hoera! Je gaat studeren aan HKU!

  Als je officieel bent ingeschreven ontvang je van HKU een studentenkaart en een bewijs van inschrijving. Vergeet niet om ook je studiefinanciering aan te vragen via Studielink of direct via de website van DUO.

Algemene toelatingseisen masters

Ontdek wat de algemene toelatingseisen voor onze masters zijn. Specifieke toelatingseisen per studie vind je op de pagina's van de studies zelf.

Bekijk alle masterstudies!

Taal

Alle studies aan HKU zijn in het Nederlands, tenzij anders is aangegeven. Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, moeten voor inschrijving voldoen aan een Nederlandse taaleis.

Contact

Heb je vragen? Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij de veelgestelde vragen staat. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met een van onze studievoorlichters via Servicebalie Studentenzaken.

Ga naar contactgegevens