Studio Mantasaur wint Dutch Game Award

  • 10 oktober 2022

Afgelopen donderdag wonnen vier HKU-alumni de prijs “Best Student Game” op de Dutch Game Awards 2022 met hun vriendelijke spel All Hands on Deck.

Studio Mantasaur wint Dutch Game Award

Ze hadden hun diploma van HKU Games nog amper op zak en ze konden al naar de volgende uitreiking. Het team van Studio Mantasaur, bestaande uit Wouter Kamies, Ruben Hooijer, Manou Ijpelaar en Douwe Heijmerink, viel afgelopen donderdag in de prijzen bij de Dutch Game Awards. Hun spel voor twee personen; All Hands on Deck, waarin je allebei een hand met kleine beentjes bent en samen puzzels oplost, was dit jaar de “Best Student Game”. De jury was lovend over de ontspannen, humoristische sfeer en de hoge productiewaarde van het spel.

“Wat een verfrissende blik op lokale co-op gameplay! De jury voelde zich nooit opgejaagd door de game mechanics en genoot van de eenvoudige en ontspannen puzzels. Het spel is gemaakt met een goed gevoel voor humor en de gameplay is mooi afgewerkt. Dit spel voelt alsof het is gemaakt door ontwikkelaars die bekwamer zijn dan hun leeftijd doet vermoeden. High five!”

De jonge 3D-artiesten, ontwerper en programmeur zijn ontzettend blij met deze erkenning van hun harde werk.

Het team maakte All Hands on Deck tijdens hun laatste jaar op HKU. De ontwikkeling begon tijdens een project waar studenten in teams helemaal zelf mochten bepalen waar ze aan werkten. De samenwerking beviel zo goed dat Manou, Ruben, Wouter en Rens besloten om het vrolijke spel verder te ontwikkelen tijdens hun afstuderen. Rens Kuilman kreeg later de kans om bij Paladin Studios aan de slag te gaan en werd toen opgevolgd door Douwe.

Wouter vertelt dat er een fijne sfeer heerste op de gang waar zij hun eigen ruimte hadden om hun droom te verwezenlijken. “De docenten waren altijd erg enthousiast en samen met de andere teams op de gang haalden we elkaar omhoog.” Hun ambitieuze buren; Enchanted Works en MIG Studios zijn net als Studio Mantasaur hun eigen bedrijf begonnen.

Het team van Mantasaur met de award

Hun eerstvolgende doel is om naast spelers op Windows computers, ook spelers op de Nintendo Switch van All Hands on Deck te laten genieten. De prijs die ze op 6 oktober in ontvangst namen zal daar zeker bij helpen. “Zo’n award staat natuurlijk goed op je website wanneer je uitgevers benadert” legt Wouter uit.

Studio Mantasaur was niet het enige team van HKU Games alumni dat werd bekroond door de jury. Sokpop Collective mocht de prijs voor “Best Innovation” ophalen voor hun spel Stacklands.