Sacha Blom wint Dutch Game Award in categorie Inclusiviteit

  • 14 October 2021
HKU-alumna Sacha Blom heeft de Dutch Game Award in de categorie Inclusiviteit gewonnen met een handleiding voor inclusief wervingsbeleid in de gaming industry.
Sacha Blom wint Dutch Game Award in categorie Inclusiviteit
De Dutch Game Awards werden op 7 oktober uitgereikt vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Een onafhankelijke vakjury van gamemakers en journalisten bekroonde Sacha met de inclusiviteitsprijs voor haar inzet voor een diverser hr-beleid bij gamemakers in heel Nederland.

Meer vrouwen in de game-industrie

Sacha studeerde afgelopen jaar af aan HKU Kunst en Economie met een onderzoek naar ongelijke verhoudingen in de game-industrie. Sacha: 'In de game-industrie is ongeveer 50 procent van alle gamers vrouw, maar slechts 20 procent van wie werkzaam zijn in de industrie is vrouw. Tijdens mijn afstuderen ben ik op zoek gegaan naar een manier om meer vrouwen bij de game-industrie te betrekken.’

In samenwerking met Paladin Studios schreef Sacha een handleiding voor het werken aan een inclusievere wervingsprocedure. Sacha: ‘Met de hulp van verschillende personen uit de game-industrie, Paladin en mensen met een passie voor en expertise in diversiteit en inclusie, is dit project een verzameling van waardevolle perspectieven geworden.’ Sinds haar afstuderen spreekt Sacha op verschillende evenementen en is ze een officiële ambassadeur voor Women in Games.

'Moeilijk onderwerp'

‘In korte tijd bleek Sacha in staat om een ​​netwerk van mensen op te bouwen, inclusief studioleads, die ze bereid vond om te praten over een van de moeilijkste onderwerpen in de game-industrie: inclusie,’ luidt het oordeel van de jury. ‘Hoewel Sacha nog aan het begin van haar carrière staat, vinden we dat ze in korte tijd geweldig werk heeft verricht. Met deze prijs willen we niet alleen erkennen wat ze al voor de industrie heeft gedaan, maar hopen we haar ook te inspireren om haar werk voort te zetten.’ Bekijk het jurycommentaar (op 41:07) of de gehele uitreiking hieronder terug.

Dutch Game Awards

De Dutch Game Awards werden voor het eerst sinds 2017 weer uitgereikt. Met de prijzen worden Nederlandse games, gamebedrijven, professionals en onderwijsinstellingen en studenten in de schijnwerpers gezet en gevierd. Het was de eerste keer dat er een Award uitgereikt werd in de categorie Inclusiviteit. Bekijk alle winnaars van de Dutch Game Awards 2021.