Cypriotische minister van Cultuur bezoekt HKU

  • 30 november 2022
Yiannis Toumazis, de minister van Cultuur van Cyprus studeerde 33 jaar geleden Theatre Design aan HKU. Tijdens zijn bezoek aan Nederland sprak hij daarover met studenten van HKU Theater aan het Janskerkhof.
Cypriotische minister van Cultuur bezoekt HKU
De studenten spraken met de minister over hun toekomst, waarbij Toumazis met hen deelde wat de opleiding hem persoonlijk in zijn leven heeft gebracht. ’Mijn tijd bij HKU was een keerpunt in mijn leven en carrière. De opleiding heeft mij unieke mogelijkheden geboden om actief deel te nemen aan het culturele leven en voedde mijn gevoel voor creativiteit’.

Hoopgevend

Vandaag de dag volgen rond de driehonderd studenten uit het buitenland een opleiding aan HKU, waarvan negen uit Cyprus. Ook zij spraken de minister over hun studie. Na afloop van het bezoek gaven zij aan het hoopgevend te vinden dat hun land voor het eerst een volledig op cultuur gerichte minister heeft die ook nog eens, net als zij nu, aan HKU studeerde.

Leven lang van waarde

Edwin Jacobs (CvB) noemt het bezoek van de minister een heel mooi voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk en vormend een opleiding is. ‘Het feit dat hij persoonlijk op bezoek komt en met onze studenten deelt wat zijn opleiding hem gebracht heeft, toont aan dat een opleiding niet alleen tijdens het volgen ervan van waarde is. Het speelt een leven lang en werkt door in de verdere loopbaan.’