HKU neemt deel aan Warmetruiendag

  • 31 January 2024

Op vrijdag 2 februari 2024 neemt HKU deel aan Warmetruiendag! Gezamenlijk zetten we weer een kleine stap richting een duurzamere HKU, door de verwarming op alle HKU-locaties een graad lager te zetten en warme truien te dragen.

HKU neemt deel aan Warmetruiendag

Als HKU streven we ernaar om energie te besparen en zo een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van CO2-uitstoot. We geloven dat zelfs kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken. Zowel medewerkers als studenten nemen deel aan deze actie. Zo laten we we samen zien dat duurzaamheid leeft binnen HKU.

Heleen Jumelet, voorzitter College van Bestuur HKU: 'Warmetruiendag klinkt grappig en de foto is dat ook. Het gaat echter over iets heel serieus. De klimaatcrisis ligt me zeer nauw aan het hart en baart me dagelijks zorgen. Dan denk ik aan de enorme klimaatproblematiek zelf en de uiteindelijke gevolgen, maar ook aan de nu al merkbare directe consequenties voor de ongelijkheid in de wereld die door klimaatverandering in rap tempo toeneemt. Als HKU stimuleren we al onze medewerkers en studenten om bij te dragen aan klimaatoplossingen, bijvoorbeeld het voorkomen van verspilling.'

Deelname aan Warmetruiendag is een kleine moeite, maar het effect is groots. Of je nu op kantoor bent of thuis werkt: we nodigen je uit om mee te doen en samen bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Wil je meer weten over andere duurzame initiatieven binnen HKU? Neem dan hier een kijkje.