Désiree Bout wint Jaarbeurs Posterwedstrijd

  • 05 april 2022
Student Product Design Désiree Bout heeft de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022 gewonnen. Sinds 1917 heeft de Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Studenten van HKU werden uitgedaagd om de poster voor 2022 te ontwerpen.
Désiree Bout wint Jaarbeurs Posterwedstrijd

Juryvoorzitter Aletta Kok over het winnende affiche: ‘We hebben dit jaar veel mooie inzendingen mogen beoordelen. Désiree Bout heeft een spannende poster gemaakt, met veel diepte en een mooi kleurgebruik. Utrecht en de Jaarbeurs komen er goed in tot hun recht.’ Het winnende affiche wordt gebruikt in en om de Jaarbeursgebouwen en op de digitale informatieschermen.

De tweede prijs is gewonnen door Noa Wassink (Graphic Design) die vorig jaar ook een podiumplek wist te bereiken. Op de derde plek eindigde Simone Bleijenberg (Kunst en Economie). De aanmoedigingsprijs is voor Helena de Koning.

De jury van de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022 bestond naast Kok uit HKU-docente Anke van Haarlem en grafisch ontwerpster Willemijn Staal. De wedstrijd werd begeleid door één van de winnaars van de editie van 2021, Peter Roeleveld. Utrecht viert dit jaar haar 900e verjaardag. De Jaarbeurs zelf bestaat dit jaar 105 jaar. Het was optioneel voor de studenten om dat mee te nemen in hun ontwerp.