HKU afstudeerfilms te zien tijdens Nederlands Filmfestival

  • 06 September 2023
Tijdens de aankomende editie van het Nederlands Filmfestival (NFF) zijn op woensdag 27 september in het Louis Hartloopercomplex alle eindexamenfilms van HKU-afstudeerders te zien tijdens HKU Blikvangers. De uitgelezen kans voor professionals die graag nieuw talent spotten en voor filmliefhebbers om als eerste te zien wat de nieuwe lichting makers te bieden heeft.
HKU afstudeerfilms te zien tijdens Nederlands Filmfestival

HKU Blikvangers

Onder de titel ‘HKU Blikvangers’ zijn de afstudeerfilms te zien op woensdag 27 september van 10.00-17.00u in het Louis Hartloopercomplex in Utrecht. De dag wordt geopend door de directie van het Nederlands Filmfestival. Het programma bestaat uit fictie, animatie, documentaires en experimenteel werk. Verdere informatie en tickets zijn te vinden op blikvangers.hku.nl.

Koop hier je tickets

HKU x NFF

Afstuderende HKU-studenten dragen vaak succesvol bij aan het NFF; ieder jaar vallen zij met hun werk in de prijzen. Ook dit jaar zijn er weer HKU’ers genomineerd voor de Talent Awards die tijdens het NFF uitgereikt worden. Het landelijke podium dat NFF deze makers biedt onderschrijft de ambitie van de film- en animatieopleidingen van HKU: ’De film- en animatiemakers van HKU staan midden in de samenleving’, aldus Mir Wermuth, directeur HKU Media. ‘We leren ze verhalen te maken die de wereld van nu, toen en in de toekomst weerspiegelen, of daar juist een kritische blik op werpen. HKU film- en animatiemakers weten hun eigen voorwaarden te creëren en blinken uit in samenwerken. Tot slot vinden ze hun eigen publiek en kennen hun startende positie in het veld. Ze organiseren HKU Blikvangers dan ook helemaal zelf.’

Het NFF intensiveert de komende jaren zijn samenwerking met de community van makers die HKU is. Het opnemen van HKU Blikvangers in het programma van NFF is een eerste stap in die richting.

Nominaties

Ook zijn de nominaties voor NFF zijn bekend! De genomineerde filmmakers maken kans op een van de vele awards die op maandag 25 september tijdens de Talent Award Ceremonie in Stadsschouwburg Utrecht worden uitgereikt. In totaal zijn er dit jaar zeven HKU'ers genomineerd:

Debuut- en studentencompetitie

Loëlle Monsanto (Asema)
Jikkie Schelling (Funny Feeling)
Brent Bosker (Silent Waters)
Christian Holtland

Meer informatie

Selectie Script & Score

Joey Pavić
Sebastiaan Bax
Fons Beijer

Meer informatie