Prijzen voor HKU’ers bij Prinses Christina Compositie Concours

  • 19 november 2020
Winnende composities van Conservatoriumstudenten Noëmi Schermann (tweede prijs) en Stephanie Lauwrencia Christianto (publieksprijs) tijdens Prinses Christina Compositie Concours op 14 november.
Prijzen voor HKU’ers bij Prinses Christina Compositie Concours

Dat ook het jaarlijkse Prinses Christina Compositie Concours er deze editie anders uit zou zien, was geen verrassing. Toch werd het concours feestelijk afgesloten tijdens een online prijsuitreiking. Met goed nieuws voor twee studenten van het Conservatorium, die in de prijzen vielen: Noëmi Schermann ontving de tweede prijs en de publieksprijs ging naar Stephanie Lauwrencia Christianto.Dramatisch harmonieus verloop
Juryvoorzitter en componist Wim Henderickx maakte in de video bekend dat Schermann tweede werd met haar compositie The Bells of Hoogland. “Het stuk heeft een verrassende eenvoud, maar met een dramatisch harmonieus verloop. Aan de ene kant strikt compositorisch, anderzijds de zoektocht naar improvisatie. Een heel mooi homogeen klankenspel”, aldus Henderickx. Schermann wint hiermee een professionele muziek-fotoshoot, een passe-partout voor Festival Dag in de Branding en een mentorsessie met Nieuw Geneco JONG, een netwerk voor jonge componisten. De klokken van Sint Martinus

Schermann schreef de compositie zelf en liet zich hierbij inspireren door de klokken van de Sint Martinus die ze hoort vanuit haar ouderlijk huis in Hoogland. Het stuk ontstond dankzij een schoolopdracht van Conservatorium-docent Henry Kelder waarin hij studenten vroeg een compositie of improvisatie te schrijven.

Publieksprijs

Ook was er nog de publieksprijs te vergeven, deze ging naar Stephanie Lauwrencia Christianto. Uit meer dan 2000 stemmen van het publiek werd haar stuk Kicir Kicir Paraphrase gekozen. Zij krijgt een financiële bijdrage ter bevordering van haar muzikale ontwikkeling. De prijs werd uitgereikt door oud-prijswinnaar Lotte Penn. Bekijk hier de volledige uitslag.