Koningin Máxima bezoekt expositie HKU op Dutch Design Week

  • 26 oktober 2023
Koningin Máxima heeft donderdag 26 oktober een bezoek gebracht aan de expositie Class of 23 op de Dutch Design Week. Deze expositie toont werk van pas afgestudeerd talent aan HKU en andere kunstacademies. Máxima ging tijdens haar bezoek in gesprek met makers en directie van HKU over de expositie en het belang van de Dutch Design week voor startend ontwerpers.
Koningin Máxima bezoekt expositie HKU op Dutch Design Week
Voor Class of 23 stelden negen kersverse alumni van HKU een gezamenlijke expositie samen, waarin zij laten zien hoe ze zich verhouden tot maatschappelijke thema’s. De werken van de negen alumni bevinden zich op het spectrum van technologie tot handgemaakt, dat voor een heel divers maar compleet beeld zorgt.
Máxima gaf aan graag kennis te maken met jong talent en was dan ook bijzonder geïnteresseerd in het werk van de HKU’ers: ‘De verhalen zijn niet alleen relevant, het ziet er ook heel esthetisch uit. Het is duidelijk wat de jonge mensen bezighoudt, en ze nemen ook echt regie door het te laten zien.’
foto Max Kneefel
Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Op Dutch Design Week komen alle disciplines op het gebied van design komen aan bod, zowel in kunst- als toegepaste vorm. De nadruk ligt op experiment, vernieuwing en crossovers, met bijzondere aandacht voor werk en ontwikkeling van jong talent. HKU is ieder jaar goed vertegenwoordigd.

Meer weten over HKU op Dutch Design Week? Lees hier verder: https://www.hku.nl/het-werk-van-hku/projecten/hku-op-de-ddw
foto Max Kneefel