HKU op de Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers.

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Alle disciplines op het gebied van design komen aan bod, zowel in kunst- als toegepaste vorm. De nadruk ligt op experiment, vernieuwing en crossovers. Bijzondere aandacht gaat uit naar werk en ontwikkeling van jong talent. Ook HKU is hier altijd goed vertegenwoordigd. 

Lees meer op de website van de Dutch Design Week

DDW20: The new intimacy

De Dutch Design Week stond dit jaar in het teken van 'The New Intimacy': een zoektocht naar nieuwe vormen van identiteit. Een nieuwe balans in een tijd waarin we ons, mede door Covid-19, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden.

In deze online versie vormden de 750 3D Viewing Rooms, livestreams en chatsessies  een week lang het middelpunt van de creatieve industrie. Ook HKU-alumni richtten hun virtuele 3D exposities in en namen de bezoekers mee in hun futuristische gedachten over onze samenleving. Zo bouw je met de 'Babybuilder' van Bertrand Burgers je eigen baby door genetisch te modificeren en in het spel 'Wait, what?' van Jorien Aberkrom word je geconfronteerd met de gegevens die je gedurende het spel ongemerkt hebt verstrekt. Is dit de toekomst die je wilt en waar trek je de grens?

Exposanten 2020