HKU-alumna Lilian Sijbesma ontvangt Emmy Award

  • 22 november 2022
De Nederlandse kinderserie Kabam! is in New York bekroond met een International Emmy Award. Alumna Lilian Sijbesma (Audiovisual Media) schreef samen met Floor Paul het scenario voor de kleuterdramaserie die gaat over alledaagse angsten van kinderen.
HKU-alumna Lilian Sijbesma ontvangt Emmy Award
De serie van KRO-NCRV, geregisseerd door Elisabeth Hesemans en geproduceerd door het Amsterdamse IJswater Films won in de categorie Kids: Live-Action. De prijzen worden uitgereikt aan de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt.

Bekijk de uitreiking: 2022 International Emmy® Kids: Live-Action Winner KABAM!

Tiendelige serie over kinderangsten

Kabam! bestaat uit tien korte verhalen, waarbij elke keer een andere leerling uit de klas van meester Mo (Idriss Nabil) langskomt met een eigen angst. De serie wil zo laten zien "dat iedereen wel eens bang is, en dat er vaak wel een oplossing voor te verzinnen is". Vorig jaar werd Kabam! op het Cinekid-festival al uitgeroepen tot beste Nederlandse fictieserie. Volgens de jury van het festival toonden de makers met hun serie gevoel voor "de kleine maatschappelijke thema's die spelen in het leven van kinderen die net aan de basisschool beginnen".
Bekijk de trailer
Lilian Sijbesma studeerde in 2011 af aan HKU in de richting Audiovisual Media. Sindsdien werkte ze aan verschillende filmprojecten en series. Zo schreef en regisseerde ze enkele afleveringen van de kinderserie 'Dropje', genomineerd voor de Kids Emmy Awards 2020. Op dit moment werkt ze met 'Onder de Blote Hemel' aan haar speelfilmdebuut als schrijver en regisseur. Het script won in 2018 de Visser-Neerlandia Award voor Beste niet-geproduceerde Scenario van Nederland en Vlaanderen. Lilian schreef ook het scenario voor 'Okedoeibedankt', een speelfilm geregisseerd door Nicole van Kilsdonk.
Beeld: 2022 International Emmy® Kids