Studenten maken games voor duurzame toekomst

  • 28 maart 2024
Op 28 maart presenteerden 120 tweedejaarsstudenten van HKU Games ‘Games for Better Futures’. Zij laten hiermee zien hoe games kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst, met Utrecht als uitgangspunt. De studenten werkten voor de opdracht samen met de Universiteit Utrecht (UU).
Studenten maken games voor duurzame toekomst

De jonge ontwerpers presenteerden hun werk aan de opdrachtgevers: Bibliotheek Utrecht, De Regionale Ontwikkelingsorganisatie (ROM) en De Social Impact Factory. Ze toonden hen hiermee de kracht van games, door ze in te zetten voor informatievoorziening en gedragsverandering.

De stad Utrecht staat centraal in de games. 'Ze laten zien dat je op diverse manieren game design met de toekomst van een stad kan vervlechten,' licht Joost Vervoort (UU) toe. De studenten maakten games rondom onderwerpen als community-building, watermanagement, fast fashion, immigratiepolitiek en afval in de stad.

In de game ‘Water You Using’ leert men alles over watermanagement, door te spelen met water en te kiezen welke zaken in de stad voorrang hebben. Kiest de speler voor inwoners laten douchen, of krijgen de koeien eerst te drinken? In het spel 'Under Our Wing' leer je de stad en haar bewoners kennen door de ogen van een duif. Gamesstudent Max Weijers: 'Het was interessant om met mensen van Universiteit Utrecht samen te werken, en we zijn heel blij met onze game ‘Under Our Wing'.'

De games worden allemaal verzameld op het platform itch.io.