Koningin Máxima bezoekt HKU Utrechts Conservatorium

  • 06 oktober 2021
Viering van één jaar MuziekopleidersAkkoord van Stichting Méér Muziek in de Klas.
Koningin Máxima bezoekt HKU Utrechts Conservatorium
Tijdens de viering op 6 oktober blikten betrokkenen van de opleidingen en uit het onderwijs terug op de mooie samenwerkingsprojecten die tussen pabo’s en conservatoria zijn ontstaan afgelopen jaar. Koningin Máxima was hier als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas bij aanwezig.

Het doel van de bijeenkomst, waarbij studenten en kinderen muzikale optredens gaven, was te onderzoeken hoe er de komende jaren nog meer resultaat geboekt kan worden.

De koningin werd muzikaal ontvangen door groep 6 van de Marcusschool in Overvecht. Vierdejaarsstudenten van het conservatorium sloten de sessie af met het lied 'Ya Ana Ya Ana'.

Koningin Máxima bedankte alle betrokkenen tijdens het rondetafelgesprek: “Het akkoord is vorig jaar ondertekend, wordt vandaag nogmaals bekrachtigd en volgend jaar komen we weer samen. Dit is echt ongelofelijk, een enorme inspiratie en een droom die voor velen uitkomt. Ga zo door!”
Foto: Set Vexy
Meer informatie vind je op de website van Meer Muziek in de Klas. Het rondetafelgesprek met Koningin Máxima kijk je terug op hun YouTube-kanaal.

Over het MuziekopleidersAkkoord

Op 7 oktober 2020 ondertekenden alle pabo’s en conservatoria van Nederland het MuziekopleidersAkkoord waarmee zij een langetermijnsamenwerking van twaalf jaar sloten. Doel van het akkoord is om ervoor te zorgen dat toekomstige leerkrachten gemotiveerd en met goede kennis en vaardigheden muziekonderwijs kunnen geven op alle basisscholen.