HKU-studenten ontvangen Holland Scholarship

  • 09 november 2022
Verschillende internationale en HKU-studenten ontvingen vandaag tijdens de Internationale Week Crossing Cultures de Holland Scholarship. Dit is een beurs die ze kunnen inzetten voor een stage, project, exchange programma of een study abroad traject. Heleen Jumelet, collegevoorzitter van HKU, reikte de beurs uit aan achttien HKU’ers en zes internationale studenten.
HKU-studenten ontvangen Holland Scholarship
Studenten kregen de beurs voor onder andere een stage in filmregie en jeugdtheater in Suriname, in elektronische muziek, games en theater in het Verenigd Koninkrijk, of een studieprogramma gevolgd in Amerika, Japan of Indonesië. De buitenlandse studenten komen onder andere uit Bangladesh, Iran, Turkije, Japan en Indonesië en ontvingen de beurs voor hun masterstudie aan HKU.

‘Kunst kent geen grenzen,’ vertelt Jumelet verheugd. ‘Het omarmen van verschillende perspectieven binnen en buiten HKU is zeer waardevol. Ik roep jullie op jullie ervaringen breed te laten zien en te delen: het verbreden van je horizon verrijkt je makerschap en draagt bij aan een betere samenleving.’
Over de Holland Scholarship
De Holland Scholarship is bedoeld om internationaal talent van buiten de Europese Economische Regio (de EER, dus van buiten de EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland) te stimuleren in Nederland te studeren. Het gaat hierbij om studenten die niet eerder in Nederland een graad hebben behaald. De buitenlandse studenten zijn geselecteerd door de betrokken schools en het beursbedrag is 5000 euro.

Tegelijkertijd stimuleert de beurs studenten aan Nederlandse hogescholen en universiteiten een deel van hun studie in het buitenland (niet-EER-land) te volgen. De beurs wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs, waaronder HKU.
De uitgaande studenten worden geselecteerd door een mini-commissie bestaande uit een portefeuillehouder internationalisering en/of internationale coördinator plus een tutor, docent, of eerdere ontvanger van de beurs. Het beursbedrag voor hen is 1250 euro.

Voor meer info, zie:

Info Holland Scholarship (NL)
https://studentportal.hku.nl/studentzaken/geldzaken/beurzen-en-fondsen/info-en-aanvraag-beurzen-abroad/holland-scholarship.htm

Info Holland Scholarship (EN)
https://studentportal.hku.nl/homeen/student-affairs/finances/scholarships-and-grants/holland-scholarship.htm