Erasmus+

Wil je een stage lopen in het buitenland? Of vakken volgen in een ander land? Dat kan! HKU is aangesloten bij Erasmus+.

Wat is Erasmus+?

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, jeugd en sport. Het programma stimuleert studenten en medewerkers een periode in het buitenland door te brengen om hun vaardigheden en inzetbaarheid te verbeteren. Alle 27 EU-landen doen mee met Erasmus+, evenals IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije of Noord-Macedonië en Servië.

HKU en Erasmus+

Via HKU kunnen studenten een Erasmus+ beurs aanvragen ter ondersteuning van een uitwisseling of stage in het buitenland. Voor medewerkers zijn er Erasmus+ beurzen beschikbaar voor een training of lesgeven.

ECHE

HKU heeft de Erasmus Charter voor hoger onderwijs (ECHE) toegekend gekregen. Dit is het kwaliteitskader voor Europese en internationale samenwerking(en) waaraan iedere onderwijsinstelling die betrokken is bij Erasmus+ moet voldoen.

Lees meer over ECHE:
HKU Beleidsverklaring Erasmus European Policy Statement (PDF - Nederlandstalig)
HKU Erasmus Charter for Higher Education NL (PDF)

Dit project wordt gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het bevat.