blowUP Art toont werk van HKU'ers in hartje Utrecht

  • 02 november 2023
Al fietsend door de binnenstad kom je momenteel op gigantische posters de kunst van twee HKU-alumni tegen. Het werk van Linde van der Burgh en Nathalie van der Straten-Folkersma geven Vredenbrug en de Voorstraat tijdelijk een nieuw aanzien. Onder de noemer blowUP Art brengt blowUP Media het werk van deze opkomende kunstenaars op groot formaat naar het publiek.
blowUP Art toont werk van HKU'ers in hartje Utrecht
Alumna Illustration Linde van der Burgh heeft een fascinatie voor de aardsheid en esthetiek van groenten. Met haar keramische stillevens stelt ze vragen over de perfectie van groenten die we dagelijks kopen en eten. Hoe vanzelfsprekend is die welgevormde schoonheid eigenlijk? En wat is ervoor nodig om die tot stand te brengen? In Van der Burghs werk vormt voedsel de rode draad. Voor haar groenten van klei heeft ze zich laten inspireren door de eeuwenoude traditie van de stillevens. In haar eigen woorden: ‘Groenten zijn het waard om mee te pronken.’
Ook Nathalie van der Straten – Folkersma zet groenten in een nieuw perspectief. De roze uitlopers op de aardappels in haar keukenkastje legden een mysterieuze nieuwe wereld bloot. In haar thuislaboratorium ontdekte ze de verborgen schoonheid van onze consumptieproducten. De metamorfose die de groenten daar ondergingen, legde ze vast voor haar afstudeerproject bij Photography (2020). In haar huidige werk vormt de relatie tussen mens en natuur en het ontstaan van nieuw leven na de dood in die natuur de voornaamste inspiratiebron.
In de komende maanden zal blowUP Media haar openlucht-kunstgalerie uitbreiden met digitale kunst op schermen in shopping mall Hoog Catharijne, zodat meer opkomende kunstenaars een podium krijgen in de Domstad.