Arriën Molema nieuw lid Raad van Toezicht

  • 13 juli 2021
Arriën Molema (39) treedt per 1 september toe tot de Raad van Toezicht van HKU. Hij is werkzaam als componist, songwriter en producer en bekleedt verscheidene adviseurs-, bestuurs- en toezichthoudende functies in de (inter)nationale muzieksector.
Arriën Molema nieuw lid Raad van Toezicht

Molema: “Mijn binding met HKU is groot. Ik heb hier gestudeerd en vervolgens lessen en masterclasses gegeven. Ik zet me erg graag in voor het belang van het kunstvakonderwijs en heb er dan ook ontzettend veel zin in om nu als toezichthouder aan de slag te gaan.”

Kennis is van groot belang

De professionele muziekwereld kent voor Molema weinig geheimen. Hij stond ooit als gitarist, componist en manager aan de wieg van het succes van de band Room Eleven. Hij schrijft en produceert voor andere artiesten, maar ook is hij onder meer voorzitter van de beroepsvereniging BAM! Popauteurs, vice-president van de International Council of Music Creators (CIAM) en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Buma/Stemra. Voorzitter Joop Daalmeijer van de Raad van Toezicht van HKU noemt Molema een welkome versterking. "Hij is een maker en een bestuurder en weet wat het betekent om als kunstenaar ook ondernemer te zijn. Die kennis is van groot belang voor HKU."

Headerfoto: Nathan Reinds