TRAILER is Ricardo van Eyks kers op de taart

  • 17 May 2023
Met de tentoonstelling Trailer zet beeldend kunstenaar en HKU alumnus Ricardo van Eyk een streep onder zijn residency op de afdeling Fine Art van HKU. De subtiel ingerichte AG schotelt je tot en met 3 juni het door hem geselecteerd werk van vijftien vierdejaarsstudenten voor.
TRAILER is Ricardo van Eyks kers op de taart

Speciaal voor de tentoonstelling, waarin Van Eyk het werk van studenten combineert met werk van hemzelf, deelde hij de ruimte van AG opnieuw in. Deze architectonische ingreep is een vervolg op zijn recente presentatie Bait/Beet in het Centraal Museum, waarbij de door hem gebouwde wanden onder meer fungeerden als drager voor schilderijen van mede-exposant (en HKU-alumna) Janine van Oene. Ook in TRAILER bepalen de wanden hoe de bezoeker zich door de ruimte beweegt. Op deze manier verbindt Van Eyk de uiteenlopende artistieke kwaliteiten en invalshoeken van het werk waarmee de studenten een voorschot nemen op hun eindexamenpresentaties eind juni.


AIR Pastoe is een unieke artist in residence-plek die mogelijk wordt gemaakt door steun van de Keep an Eye Foundation. Sinds 2021 wordt elk jaar een kunstenaar uitgenodigd om tenminste drie dagen per week gebruik te maken van een atelier op de HKU-locatie Pastoe Fabriek, te midden van de werkruimtes van de studenten HKU Fine Art.