HKU organiseert vierdaags online festival voor afstudeerders

  • 23 juni 2020
De klok telt snel af op exposure.hku.nl: nog maar heel even tot de officiële start van de allereerste online editie van HKU Exposure!
HKU organiseert vierdaags online festival voor afstudeerders

Vele honderden afstudeerders exposeren hun examenwerk normaal gesproken voor publiek en werkveld in de gebouwen van HKU en op locaties in de stad. De nieuwste lichting creatieve professionals verdient ook in coronatijd een geschikt podium, daarom start woensdag 24 juni om 17.00 uur een vierdaags online festival vol talkshows, voorstellingen, interactieve sessies en doorlopende exposities.

Springplank

HKU Exposure is voor afstudeerders traditioneel dé springplank richting publiek en werkveld. Dit jaar gebeurt dit anders dan gebruikelijk. Sinds de uitbraak van corona heeft de kunsthogeschool in hoog tempo gebouwd aan een online festivalplatform, zodat ook de nieuwste lichting HKU'ers zich goed kan presenteren. Naast een rijkelijk gevuld vierdaags programma is op het festivalplatform vanaf aanstaande woensdag ook een overzicht te vinden met portfolio's van de vele afstudeerders met afbeeldingen, video's en omschrijvingen van het examenwerk.

Feestelijke aftrap

Op woensdag 24 juni om 17.00 uur start Exposure Online met een gevarieerde avond. Presentator, regisseur en acteur Lucas de Man (Stichting Nieuwe Helden) trapt feestelijk af vanuit TivoliVredenburg, samen met een kleine selectie afstudeerders en het College van Bestuur van HKU. Om 18.00 uur presenteert de kersverse lichting Fashion Designers zich met de online productie 'IS THIS LIFE LIVE?', waarna een talkshow volgt over identiteit en tijdgeest (19.00 uur) Aansluitend heeft de bezoeker tal van opties in de evenementenkalender.

Podia in de stad

HKU maakt voor het vierdaagse online festival dankbaar gebruik van bekende locaties in Utrecht. Naast TivoliVredenburg is dat bijvoorbeeld cultuurpodium EKKO, dat een belangrijk decor vormt voor optredens van de afstuderende muziektechnologen en concerten van conservatoriumstudenten. Op donderdag 25 juni vanaf 23.00 uur projecteert HKU in samenwerking met de LiGHT-UP COLLECTIVE afstudeerwerk op het gebouw. Verder is er een belangrijke rol tijdens Exposure weggelegd voor onder meer Fotodok, Kapitaal en het Huis van Betekenis waarvandaan examenkandidaten uit verscheidene studierichtingen hun eindprojecten presenteren.

Afterparty

Bovenstaande is slechts een beperkte selectie uit een scala aan mogelijkheden die HKU Exposure Online 2020 van 24 t/m 27 juni biedt. Welke route de bezoeker ook kiest, één ding is zeker: op zaterdagavond monden vier dagen kunst, cultuur en onderwijs uit in een heuse online afterparty met HKU-dj's! Tijd: 22.00 uur, vanuit EKKO.