Subsidie voor Podium van de Toekomst

  • 16 november 2020

HKU en TivoliVredenburg ontvangen 25.000 euro van de Provincie Utrecht voor de ontwikkeling van het Podium van de Toekomst.

Subsidie voor Podium van de Toekomst
TivoliVredenburg is dé plek in Utrecht waar fans en artiesten elkaar normaal gesproken live ontmoeten. Maar corona heeft daar tijdelijk een lelijke streep doorheen gezet. Nu is dus bij uitstek het moment voor de muziektempel om op zoek te gaan naar innovatieve manieren om de spectaculaire beleving van een concert ook digitaal te kunnen laten plaatsvinden. Samen met HKU heeft Tivoli een plan ontwikkeld waarvoor de Provincie Utrecht 25.000 euro subsidie beschikbaar heeft gesteld.
Beleving
Sinds de start van de pandemie zijn we massaal overgeschakeld van ons oude vertrouwde, analoge leven naar het nieuwe normaal achter de computer. Ook concertbezoeken zoals we die gewend waren, zijn tijdelijk niet of nauwelijks mogelijk. Gelukkig kunnen we af en toe nog uitwijken naar een evenement via de laptop. Maar, eerlijk is eerlijk, dat is natuurlijk niet hetzelfde als live in TivoliVredenburg. Toch zijn er mogelijkheden om ook van digitale concerten een beleving te maken waar bezoekers graag op af komen. Met het plan voor het Podium van de Toekomst gaan HKU Muziek en Technologie en TivoliVredenburg de uitdaging aan om dit samen te realiseren.

Exclusief
De kern van het idee is de ontwikkeling van een virtuele wereld waar bezoekers exclusief toegang toe krijgen met een object – bijvoorbeeld een pasje of plectrum - met daarin een chip. Nadat de poorten van het virtuele TivoliVredenburg voor de bezoeker zijn ontsloten, ontvouwt zich een wereld vol exclusieve mogelijkheden en content die het de moeite dubbel en dwars waard maken om ook online een betaald evenement te bezoeken. Want er is zoveel meer mogelijk dan alleen een streaming video bekijken! Wat dacht je van een unieke live meet & greet met je favoriete artiest? Of toegang tot bijzondere wannahaves en merchandise, alleen voor de betalende bezoeker?

HKU en TivoliVredenburg starten in januari met een pilot van het Podium van de Toekomst.