Bestuur HKU compleet met komst Edwin Jacobs

  • 16 juni 2022

Bestuur HKU compleet met komst Edwin Jacobs

Heleen Jumelet benoemd als bestuursvoorzitter

Met de komst van Edwin Jacobs als nieuw lid is het College van Bestuur van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) compleet. Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad van Toezicht, is verheugd met dit vaste nieuwe bestuursteam: "Heleen Jumelet is per 1 september 2022 benoemd tot voorzitter. Ze vormt samen met Edwin Jacobs een krachtig, slagvaardig team. HKU is een geweldige kunstvakhogeschool en de ambitie ligt terecht hoog.

Bestuur HKU compleet met komst Edwin Jacobs
Edwin Jacobs heeft veel ervaring in de cultuursector en in het kunstonderwijs. Momenteel is hij directeur van het domein beeldende kunsten van Zuyd Hogeschool, het Maastricht Institute of Arts. Eerder gaf hij leiding aan het Dortmunder U, één van de top tien-cultuurinstellingen in Duitsland. Daarvoor was hij onder andere directeur van Museum De Lakenhal in Leiden en het Centraal Museum in Utrecht.

Edwin Jacobs: "Utrecht is een stad met een lange traditie in de beeldende kunst, design en architectuur, en bezit op muziekgebied en gaming geweldige papieren. Clara Schumann, de beroemde vrouw van Robert, typeerde de cultuur in Utrecht als een van de meest ontwikkelde."

HKU is voor Jacobs hét broednest van hoger onderwijs in de kunsten dat midden in deze Utrechtse traditie staat en inmiddels ver daarbuiten een eigen actueel stempel drukt. "Het is voor mij echt thuiskomen en eervol om samen met Heleen Jumelet te mogen werken aan een nieuw hoofdstuk van een van de meest veelzijdige kunsthogescholen van Europa."

De Kunst van HKU

"Edwin Jacobs brengt met zijn veelzijdige ervaring en persoonlijkheid nieuwe waardevolle bijdragen aan onze prachtige hogeschool. Ik verheug me op de samenwerking met hem en alle collega's van HKU om ons steeds verder te blijven ontwikkelen om het best mogelijke actuele kunstonderwijs en - onderzoek te bieden", aldus bestuursvoorzitter Heleen Jumelet.

"Kunst geeft waarde en heeft waarde. HKU staat voor artistieke kwaliteit en verdieping. Onze studenten, hun makerschap en de vragen van het werkveld staan daarbij centraal. Daarnaast bieden we onze studenten met onze medewerkers volop mogelijkheden om met hun kunst en makerschap nieuwe verbindingen en toepassingen te creëren om waarde toe te voegen aan de grote vraagstukken van onze tijd."