Ornament Domtoren in HKU-gebouw Oudenoord geplaatst

  • 13 juli 2021

De Domtoren staat al een tijdje in de steigers en Utrecht Marketing zorgt er met het project 'Van Dom tot steengoed' voor dat ieder oud onderdeel een nieuwe bestemming krijgt. Vanaf nu is ook onze locatie op Oudenoord trotse eigenaar van een stuk Dom.

Ornament Domtoren in HKU-gebouw Oudenoord geplaatst

Driepasblok

Al het restmateriaal van de Dom krijgt een nieuwe bestemming en daarom zul je de komende tijd op steeds meer plekken in de stad onderdelen van de Domtoren zien. Zo ook op onze locatie op Oudenoord, waar vanaf nu een onderdeel van het ‘Driepasblok’ voor het raam geïnstalleerd is. Dit ornament is een siervorm die bestaat uit drie overlappende cirkels. Lees hier meer informatie over het historisch materiaal.

Daarnaast is er in het bestuursbureau op onze locatie aan de Nieuwekade ook een mooi stuk Dom te zien: de Kruisbloem, een torenvormig uiteinde. Daarmee zijn we trotse eigenaar van twee stukken historisch Utrecht! Het restmateriaal keert niet meer terug naar de Dom zelf, deze wordt gerestaureerd en de stukken worden vervangen door nieuw materiaal.

'Van Dom tot steengoed'

Utrecht Marketing zorgt ervoor dat alle stenen de komende tijd een mooie plek krijgen in de stad. Het project ‘Van Dom tot steengoed’ zorgt er zo voor dat alle onderdelen, groot en klein, hergebruikt worden.

Je kunt zelf ook een stukje Domtoren bemachtigen door middel van een loterij, prijsvraag of veiling. Of doe mee met de ideeënwedstrijd, waarbij je jouw ontwerp kunt maken met een stuk Domtoren.