Kevin Osepa regisseert songfestivalclip van Jeangu

  • 21 mei 2021
Met Birth Of A New Age debuteert Kevin Osepa als muziekvideoregisseur. Osepa maakte al een aantal films, maar deze videoclip voor Eurovision 2021 is zijn eerste. Productiemaatschappij Smarthouse zocht een regisseur die bij de thematiek van Jeangu Macrooys song paste. Osepa deed mee aan de pitch en kreeg de opdracht.
Kevin Osepa regisseert songfestivalclip van Jeangu
In Jeangu Macrooys videoclip is de visuele handtekening van Kevin Osepa (afgestudeerd bij Photography, inmiddels ook HKU-docent) duidelijk zichtbaar. Veelkleurige, strak gecomponeerde beelden gaan hand in hand met een verhaal over het vinden van jezelf. Zowel bij Jeangu als Osepa zelf fungeert het verleden daarin als vliegwiel. Door inzicht in je verleden kun je groeien. Je neemt er het beste uit mee om een betere versie van jezelf te worden.
Your rhythm is rebellion. Voor Kevin Osepa vormt deze zin de kern van het nummer. ‘Ik zoek in mijn werk altijd naar mensen die zich door creativiteit, taal of kunstvormen ontworstelen aan wat hen onderdrukt. Dat vond ik ook in deze song. Je bent je bewust van dingen die niet goed waren, maar je richt je op een betere toekomst. Aan het eind van het nummer wordt een nieuw tijdperk gevierd. Soms is het goed om ondanks alle conflicten ook wat naïef te zijn. Je wilt kracht uitbeelden, niet altijd de pijn benadrukken. Birth Of A New Age gaat voor mij daarom ook verder dan black culture of Surinaamse cultuur. Het is een celebration of people. Durf te zijn wie je wilt zijn. Je kunt ook vieren dat je anders bent.’