HKU alumna Sanne Bet wint Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

  • 05 oktober 2023
HKU alumna Sanne Bet heeft de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs gewonnen.
HKU alumna Sanne Bet wint Fiep Westendorp Stimuleringsprijs
HKU alumna Sanne Bet (24) heeft de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2023 gewonnen. Bet ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro waarmee zij haar project ‘’Het voelt zo kunst’’ kan realiseren. Bet studeerde af in de richtingen Illustratie en Fine Art and Design in Education.

De illustartor gaat een educatief kunstproject maken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met haar nieuwe lesmethode ‘Het voelt zo kunst’ wil ze leerlingen op een nieuwe manier naar kunst laten kijken, zodat creativiteit wordt aangewakkerd. Bet: ‘Van kinds af aan leer je logisch denken. Om tot creatieve gedachten en ideeën te komen moet je op een andere manier denken dan dat je gewend bent. De opdrachten en teksten in dit boekje helpen je een open houding aan te nemen tegenover bijzondere ideeën. Hoe ziet het er bijvoorbeeld uit als het kunst regent? Als je geluid kan zien? Als je kunst kan voelen? Wat is het tegenovergestelde van dans?’.

De jury van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs is onder de indruk van de inspirerende ideeën van Bet en weet zeker dat zij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het kunstonderwijs op middelbare scholen. De Fiep Westendorp Stimuleringsprijs worden sinds 2007 eens per twee jaar uitgereikt aan drie illustratoren. Doel van de prijs is om startende illustratoren een handje te helpen, door ze een bedrag te geven waarmee zij hun bijzondere project kunnen realiseren.