Nadine van den Berg wint prijs met interactieve spiegel

  • 27 november 2020
De pas afgestudeerde Nadine van den Berg (Games en Interactie) wint de Hanneke Schreurs Afstudeerprijs.
Nadine van den Berg wint prijs met interactieve spiegel
De prijs werd op 24 november voor de eerste keer uitgereikt door de Gemeente Utrecht. Nadine’s werk, de interactieve spiegel Mina, richt zich op het zelfvertrouwen van werkloze vijftigplussers. Haar concept draagt daarmee bij aan de gezondheid van deze, maar ook andere doelgroepen. Nadine ontvangt een bedrag van 750 euro en mag een dag meelopen met een professional die zich bezighoudt met het onderwerp dat past bij de inhoud van haar eindwerkstuk.

De prijs

De Hanneke Schreurs Afstudeerprijs wordt uitgereikt aan de student met het beste afstudeerproject over (publieke) gezondheid. De afdeling Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht wil studenten hiermee een podium bieden om hun kennis en inzichten met een breder publiek te delen. Daarnaast is de prijs bedoeld om studenten te stimuleren bij te dragen aan de kennisontwikkeling rondom publieke gezondheid. Nadine kreeg de prijs online uitgereikt door wethouder Eelco Eerenberg en directeur Volksgezondheid Bart Andriessen van Gemeente Utrecht.

Over het afstudeerwerk

Mina is een slimme spiegel, ontwikkeld voor de 50-plusser met een schat aan ervaring, talenten en competenties, die maar niet aan een baan komt. Het is een spiegel die je in je eigen huis ophangt en die je op een toegankelijke manier leert om meer zelfovertuiging te krijgen.

Nadine: “Mijn project richt zich op de groep mensen die thuis op de bank zijn beland terwijl ze nog prima een aantal jaar mee kunnen en willen draaien op de arbeidsmarkt. Neem mijn vader (68): hij weet van aanpakken en gaat door tot het werk af is, maar hij heeft sinds zijn vijftigste geen baan meer gehad. Of mijn moeder (59), ontzettend gedreven, leergierig en levert altijd kwaliteit. Zij heeft de afgelopen jaren alleen tijdelijke baantjes kunnen vinden. Ik begreep niet hoe dit kon en dus ging ik op onderzoek uit. En mijn ouders bleken lang niet de enige mensen in deze situatie... Ik geloof heel erg in mijn product, en anderen blijkbaar ook. Ik wil dit project de wereld in helpen en ik hoop dat deze prijs mij daarbij gaat ondersteunen. Mijn wens is dat deze spiegel niet alleen mijn afstudeerproject blijft, maar ook echt ontwikkeld wordt en ik daardoor mensen kan helpen.”

Lees meer over Nadines afstudeerwerk

De jury

De juryleden Mariëlle Beijersbergen (gemeente Utrecht), Bouwine Carlier (HAN University of Applied Sciences), Machteld Huber (Institute for Positive Health), Mariëlle Jambroes (UMC Utrecht) en Miriam Weber (gemeente Utrecht) zijn onder de indruk van de heldere en mooi vormgegeven presentatie waarin Nadine haar ontwerpproces deelt. “Ze is gestart bij een probleem uit de praktijk met maatschappelijke waarde. In alle stappen van haar ontwerpproces heeft zij de doelgroep en de wetenschap betrokken. Dit heeft geleid tot een conceptvideo waarin de basisprincipes van de interactie met spiegel Mina te zien zijn.”

Meer informatie over de prijs