HKU en UvH vieren de liefde

  • 04 juni 2024
Zaterdag 1 juni stond in het teken van de liefde: het was Utrecht Pride en samen met medewerkers en studenten van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) hebben we een prachtige dag beleefd. In de ochtend verzorgden we een lunchmeeting voor relaties en medewerkers die inhoudelijk betrokken zijn bij de thema’s gelijkheid, diversiteit en inclusie. ’s Middags voer de gezamenlijke boot van HKU en UvH door de Utrechtse wateren: één groot, fantastisch en liefdevol feest!
HKU en UvH vieren de liefde
Voor HKU en UvH is Utrecht Pride ook een opdracht voor de toekomst die ‘voorbij inclusie’ gaat. De lunchmeeting, gehost door HKU-alumnus, acteur en theatermaker Tim Schouten, stond in het teken van uitwisseling en samen leren. Met bijdragen van bestuurders Joke van Saane en Edwin Jacobs, universitair hoofddocenten Caroline Suransky en Louis van den Hengel en projectleider Ronen Abas hebben we op alle niveaus kennisgemaakt met inclusief beleid, maar leerden we ook verder te kijken dan alleen acceptatie en inclusie. Hoe kunnen we als samenleving en als organisaties de positie van lhbtiq+ personen ondersteunen en versterken?

In de middag was het resultaat te zien van de studenten van HKU en UvH die hard hebben gewerkt aan alles wat er op de boot te zien, horen en beleven was: van de outfits en de presentatie op de boot tot aan het logo en de exclusieve HKU-UvH Pridesong.

Met het motto ‘We see U – Reflect your colours’ betrokken de studenten en medewerkers van HKU en UvH het publiek en sloten zij aan bij het Pride-thema ‘U Belong’. Het is belangrijk om gezien te worden, om jezelf te kunnen zijn en al je kleuren te kunnen laten zien! Het werd een geweldig feest, waarin we alle bezoekers van Utrecht Pride konden laten zien welke waarden we als HKU en UvH belangrijk vinden.

We willen alle HKU- en UvH-studenten en -medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan deze waardevolle dag enorm bedanken. Het was een fantastische dag!