HKU exposeert prikkelend werk op het snijvlak van kunst, tech en maatschappij

  • 01 september 2020

Tijdens ‘Ars Electronica Garden Utrecht’ presenteren alumni van HKU projecten die zich bevinden in het duistere schemergebied tussen kunst, tech en maatschappelijke actualiteit. Het online evenement is van 10 t/m 12 september te bezoeken op arselectronica.hku.nl

HKU exposeert prikkelend werk op het snijvlak van kunst, tech en maatschappij

Machines die werkopdrachten geven aan mensen, of een app waarmee je je nog ongeboren kind genetisch kunt manipuleren. Het lijkt misschien sciencefiction, maar de alumni van HKU laten binnenkort zien dat deze en nog veel meer futuristische gedachten raken aan zeer actuele thema’s.

Internationaal festival

Normaal gesproken gaat een groep studenten en alumni van HKU rond deze tijd naar Oostenrijk om deel te nemen aan het internationale festival ‘Ars Electronica’: een ruim veertig jaar oud evenement waar internationale kunstenaars die zich begeven op het snijvlak van kunst, tech en maatschappelijke thema’s hun nieuwste vindingen en projecten laten zien. Vanwege corona is dat nu niet mogelijk en daarom organiseren de deelnemende organisaties hun eigen lokale evenementen. HKU verzorgt ‘Ars Electronica Garden Utrecht’ samen met partners als SETUP, Uncloud Festival en Creative Coding Utrecht.

Interactieve sessies

De bezoeker trakteert zichzelf op vele kunstvormen, variërend van muziek en soundscapestot design en interactieve installaties. Maar er is meer. De openingsavond op 10 september is gevuld met performances van net afgestudeerde HKU Muziek en Technologie alumni. Daarnaast zijn er met de makers vier interactieve sessies over de maatschappelijke thema’s in hun werk gedurende het hele evenement. Hoe verhoudt de mens zich tot onze snel veranderende wereld? Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken, luisteren en mee te praten tijdens ‘Ars Electronica Garden Utrecht’.