HKU-alumni geven inkijkje in toekomst van zorg en welzijn

  • 19 March 2024
Tijdens de Dutch Health Week organiseert HKU in samenwerking met Health Hub Utrecht de tentoonstelling Het Geprogrammeerde Bestaan, van 8 tot en met 12 april in het Stadskantoor Utrecht. Op 9 april geven deelnemende kunstenaars een toelichting op het werk tijdens een wandeling.
HKU-alumni geven inkijkje in toekomst van zorg en welzijn

Met Het Geprogrammeerde Bestaan helpen kunstenaars Bertrand Burgers, Madelief Kok en Milo Poelman ons een beeld te vormen van de toekomst. Een nieuwe wereld waarin radicaal andere perspectieven in de relatie mens, natuur en technologie zichtbaar worden. Die weg naar de toekomst is geplaveid met hobbels, maar kent ook wenkende perspectieven. Een van de kunstenaars schotelt de kijker de vraag voor: ‘Stel je voor dat je een jaar lang met een implantaat in je lichaam leeft. Een implantaat dat u helpt bij het genezen en laten groeien van nieuwe lichaamsdelen?’

Speciale tour

Op 9 april, van 12.15 tot 13.15 uur, organiseren we een gesprek met de ontwerpers in de tentoonstelling. We verzamelen om 12.00 uur bij de Jaarbeurs (buiten voor de hoofdingang van Restaurant Speys) en wandelen richting Stadskantoor. Aanmelden kan via deze link.
De tentoonstelling Het Geprogrammeerde Bestaan is onderdeel van de Future Health Expo, sinds 2022 georganiseerd door de Health HU Utrecht en HKU in het kader van het HKU-lichtpunt de kunst van Zorg en Welzijn. De tentoonstelling is van 8 tot en met 12 april toegankelijk voor publiek.