Avondklok: fysiek onderwijs stopt om 19.00 uur

  • 10 februari 2021
Vanwege de nationale avondklok die op zaterdag 23 januari ingaat, stoppen alle fysieke onderwijs- en zelfstudiemogelijkheden van HKU om 19.00 uur. Dit geldt in ieder geval tot en met 3 maart.
Avondklok: fysiek onderwijs stopt om 19.00 uur
Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok vanaf 21.00 uur. Daarom stoppen alle fysieke onderwijs- en zelfstudiemogelijkheden van HKU om uiterlijk 19.00 uur. Onze gebouwen sluiten een kwartier daarna. De avondklok duurt tot 04.30 uur en geldt in ieder geval tot en met 3 maart. Alle geplande dagactiviteiten bij HKU kunnen doorgaan.

Locatie Nieuwekade is tot 1 februari geheel gesloten voor onderwijsactiviteiten. Daarna zijn de openingstijden van 9.00 tot 17.00 uur.

Praktijkonderwijs
Met ingang van het nieuwe semester (op 1 februari) ontstaat er overdag wat meer ruimte voor praktijkonderwijs. De mogelijkheden kunnen per studie aanzienlijk verschillen, daarom worden studenten de komende tijd via hun school geïnformeerd of en wanneer ze naar HKU kunnen komen. Binnen de regels die de overheid aan ons stelt, zetten we ons beste beentje voor om het onderwijs mogelijk te maken. Hoewel het grootste deel online moet worden gegeven, maakt de overheid een landelijke uitzondering voor praktijkonderwijs. 

We houden ons in de gebouwen en tijdens de lessen aan de voorschriften en hygiëne-regels zoals anderhalve meter afstand, verplicht een mondkapje dragen en regelmatig handen wassen. Onze locaties zijn verder tot 19.00 uur geopend voor zelfstudie en individueel werk in de werkplaatsen, studio’s en ateliers. Daarnaast gaan geplande toetsen, examinering en schouwen overdag gewoon door.

Uiteraard volgen we de laatste ontwikkelingen rondom corona nauwgezet. Wanneer er sprake is van nieuwe ontwikkelingen die van invloed zijn op ons onderwijs, dan geven we zo spoedig mogelijk een update.

Studenten en medewerkers worden in detail geïnformeerd via onze portals:

Studentportal | Medewerkersportal