HKU

SoapShopSessie #8: Let’s open the box

Datum: 8-5-2019
Plaats: HKU-locatie Oudenoord, kamer 0.50
Tijd: 09.30 - 13.00 uur

"If you want to 'think outside the box', you've got to know what's ín the box…. Let’s open the box!"

Als je 'out of the box' wilt denken, moet je eerst weten wat er in die 'box' zit. Om dat te ontdekken, gaan we verschillende apparaten, zoals computers en huishoudelijke apparaten, openmaken en erin kijken. Doe mee en leer de technologie begrijpen die schuilt achter jouw dagelijkse leven!


Auto’s, telefoon, laptops, broodroosters, automatische toilet-doorspoel-eenheden… Elke dag weer gebruiken en bedienen we een heleboel apparaten waarvan we maar half weten hoe ze de dingen die wij van ze vragen eigenlijk doen.

In deze SoapShop nemen we onder leiding van docent Image & Media Technology Job van Nuenen de schroevendraaier (letterlijk) ter hand, en openen we de 'box' om een kijkje te nemen in het kloppend hart van enkele technologische hulpmiddelen die we allemaal, elke dag gebruiken.

Samen nieuwe ontdekkingen doen

Wat ontdekken we allemaal in het binnenste van apparaten zoals computers, huishoudelijke apparaten en projectoren? Kunnen we die ontdekkingen duiden en draagt dit bij aan een beter begrip van technologie in het algemeen? Hoe gebruiken we deze kennis om bestaande apparaten nieuwe dingen te laten doen? En: hoe kan ons dat verder helpen in onze ontwikkeling als (creatieve) professionals?

Kortom, dit is een soapshop waarin zowel de doorwinterde 'apparaat-openschroever' als de 'op-veilige-afstand-toekijker' samen nieuwe ontdekkingen kunnen doen. Wij zorgen voor een variëteit aan sloopbare apparaten waaraan wat te beleven is, maar neem ook gerust je eigen 'box' mee!

Disclaimer: hoewel we voorzichtig zullen opereren, is er geen garantie dat het na afloop nog functioneert!!

Over de SoapShopSessies

Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU organiseert maandelijks een zogeheten SoapShopSessie rond een bepaald thema dat raakt aan technologie en kunsten. Het is deels een podium (soapbox) en deels een workshop, vandaar SoapShop. Deelnemers zijn medewerkers van het centrum, andere HKU-medewerkers, gemotiveerde studenten en eventueel externen.

Aanmelden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Job van Nuenen: job.vannuenen@hku.nl