HKU

SoapShop #9: introductie 'Creative Coding'

Datum: 4-6-2019
Plaats: HKU-locatie Oudenoord, kamer 0.50
Tijd: 09.30 - 13.00 uur

In Soapshop #9 leer je de mogelijkheden ontdekken van visueel ontwerpen door creative coding. Gebruikmakend van Processing (processing.org) leer je hoe je met een aantal tekstregels interactieve visualisaties kunt ontwerpen om oneindig mee te variëren.

Processing is een programmeertaal en -omgeving waarin je kunt schetsen en visueel ontwerpen met computercode. Processing heeft een grote community waar je tutorials vind, inspirerende voorbeeldprojecten en tips van ontwerpers die Processing als hun dagelijkse gereedschap gebruiken. Processing is toegankelijk voor iedereen, ook voor wie geen enkele programmeerkennis heeft.

De SoapShop vindt plaats op woensdag 5 juni 2019 op HKU-locatie Oudenoord in kamer 0.50 om 9.30 uur. (Inloop met koffie & thee). De SoapShop duurt tot 13.00 uur.

Over SoapShops

Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU organiseert maandelijks een zogeheten SoapShop waar collega's een thema behandelen dat raakt aan technologie en kunsten. Het is deels een podium voor eigen kennis en kunde (soapbox) en deels een workshop, vandaar SoapShop. Deelnemers zijn medewerkers van het centrum, andere HKU-medewerkers, gemotiveerde studenten en eventueel externen.

Aanmelden en benodigdheden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Machiel Veltkamp: machiel.veltkamp@hku.nl.

Voor deze workshop heb je een eigen laptop nodig met de laatste versie van Processing geïnstalleerd (downloaden via processing.org).