HKU

Lector Elisabetta Lazzaro wil Utrechtse ondernemers opzoeken

27 maart 2017
Elisabetta Lazzaro, lector Creatieve Economie bij HKU, wil de komende tijd Utrechtse ondernemers opzoeken, bijvoorbeeld door praktijkgerichte onderzoeksbijeenkomsten te organiseren. "Ik sta te popelen om zelf de dialoog aan te gaan met ondernemers van de Klompenfabriek en uit de rest van Utrecht", zegt ze in een interview met het magazine Utrechtse Zaken, dat zich richt op ondernemers in de wijk Pijlsweerd-Oudenoord.

Gezamenlijke werkplekken

In het interview zegt Lazzaro dat het wat haar betreft goed is dat steeds meer creatieve ondernemers elkaar opzoeken in open, gezamenlijke werkplekken, zoals De Klompenfabriek. "Het delen van een werkplek kan uit nood geboren zijn, omdat je geen eigen kantoor kunt betalen. Maar uit noodzaak ontstaan vaak de mooiste dingen, zoals nieuwe organisatiemodellen en co-creatie, waarbij creatieve mensen met anderen samen iets creëren. Zo kom je tot ideeën waar je zelf misschien niet aan gedacht had."

Het magazine Utrechtse Zaken is een initiatief van creatief bedrijvencomplex De Klompenfabriek aan de Weerdsingel, dat veel gepassioneerde ondernemers herbergt die elkaar soms nog nauwelijks kennen. Het blad is volgens de makers een mooie kans om meer met elkaar in contact te komen én is bedoeld als visitekaartje van de buurt.

Het volledige artikel kun je hier lezen (pdf).