HKU

Innovation Breakout: Forensische Opsporing

Datum: 10-12-2018
Plaats: HKU | locatie IBB ruimte 203 | Ina Boudier-Bakkerlaan 50 | Utrecht
Tijd: 19.00 - 21.30


via mail 
Reserveren:
Plaatsen: Beperkt aantal plaatsen


Ontdek de wereld van het forensisch sporenonderzoek

Van CSI-achtige taferelen is geen sprake: forensisch sporenonderzoek is een heel zuivere wereld waarin het enkel gaat over feiten en bewijzen.
Peter Kauffman, zowel 1e lijns rechercheur als 2e lijns onderzoeker en specialist in verkeersongevallen, neemt jullie mee in een heel specifieke manier van kijken, bestuderen en analyseren van sporen. Peter trekt je eerst in zijn wereld; hij maakt je rechercheur in een daadwerkelijke casus. Daarna vraagt hij jullie creatief vermogen bij een ontwerpvraag.

Het 1e-lijns team forensisch rechercheurs van de politie kamt een plaats delict tot in detail uit, zoekt sporen, legt ze vast en stelt ze veilig. In de 2e lijn van de forensische opsporing doen experts het technisch onderzoek. Het onderzoek op sporen(dragers) vindt plaats in de onderzoeksruimten. Er zijn vele specialisaties, waaronder dactyloscopie, kras- indruk- en vormsporen, schoen- en bandensporen, visualisatie, bloedspoorpatronenanalyse, wapens, munitie en explosieven, bijzondere zoekingen en verdovende middelen.

Na deze avond denk je wel drie keer na voordat je zelf gaat interpreteren en hiaten gaat invullen. Presentaties van het Expertisecentrum Forensische Opsporing vragen concentratie en focus. Zorg dat je op tijd bent!

Deze Innovation Breakout is onderdeel van het onderwijs voor masterstudenten van Crossover Creativity, Kunsteducatie en Kunst & Economie.
Ben je docent of student aan HKU en wil je hier graag bij zijn? Check per mail of er nog plaats is: nicoline.mulder@hku.nl


De innovation Breakouts zijn een vast onderdeel in de Master Kunsteducatie en Master Cross-over Creativity van HKU College. Tijdens deze Innovation Breakouts maak je op een snelle en effectieve manier kennis met de belangrijkste innovatietheorieën. Deze bijeenkomsten verbreden je blikveld. Je leert over nieuwe technologieën en raakt bekend met andere sectoren en industrieën..