HKU

Afgestudeerden van HKU in de prijzen tijdens NFF

26 september 2016 | webredactie@hku.nl


Prijsuitreiking Prijsuitreiking


Tijdens de dag voor nieuw talent van het Nederlands Film Festival zijn meerdere afgestudeerden van HKU Media in de prijzen gevallen.

De aan HKU afgestudeerde filmmaakster Charlotte Spronk heeft met de afstudeerfilm 'Mijn kleine grote broer' de Filmproducenten Nederland Award gewonnen. Dit is de prijs voor beste pas afgestudeerde producent. Het is voor het eerst dat deze prijs is gewonnen door een studente van HKU.

Cassandra Offenberg is een van de winnaars van de NFF Wildcards. Zij wint 40.000 euro om zonder restricties een nieuwe documentairefilm te maken onder begeleiding van een producent en een regiecoach.

De winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht is HKU-alumna en regisseuse Anna Peeters met haar documentaire 'De lengte van liefde'. Peeters won eerder een NFF Wildcard om deze debuutfilm te kunnen maken. Aan de film werkten meer oud HKU'ers mee: HKU-docent en alumnus Bart Jilesen (HKU Muziek en Technologie) nam de sound design en geluidsnabewerking voor zijn rekening, de edit van de film werd gedaan door alumnus Luuk van Stegeren (HKU Media).

Regisseur en scenarist Jelmer Wristers is de winnaar van de wildcard fictieprijs van €80.000.

De NFF Studenten Awards zijn uitgereikt op maandag 26 september in de Stadsschouwburg Utrecht.