HKU

Colin Benders (Kyteman) opent nieuwe serie Studium Generale

24 februari 2016


Foto: Isabelle Renate la Poutré Foto: Isabelle Renate la Poutré

Muzikant Colin Benders (Kyteman) trapt op woensdag 2 maart het nieuwe seizoen af van HKU Studium Generale. Hij maakt tijdens een bijzonder optreden duidelijk welke nieuwe richting hij met zijn muziek is opgegaan en hoe zijn maakproces eruit ziet. HKU Studium Generale is een serie live-shows met het thema ‘homo faber – de makende mens’. Het programma bestaat uit wekelijkse lezingen, debatten en performances door makers en artiesten. De gehele reeks is gratis toegankelijk en vindt plaats op de HKU-locatie Oudenoord 700 in Utrecht.

Voor de huidige serie van HKU Studium Generale nodigt HKU professionele makers uit, die vanuit diverse disciplines een kijkje geven in hun keuken. Afgelopen najaar waren onder andere Daan Roosegaarde en Eboman te gast die het thema ‘homo faber – de makende mens’ inleidden. In de nieuwe serie die vanaf maart van start gaat, zoeken de uitgenodigde artiesten samen met het publiek de verdieping op. Ze vertellen welke keuzes zij maken gedurende hun maakproces en welke factoren hierbinnen leidend zijn.

Achter de schermen
Colin Benders, die als muzikant naam maakte door met The Kyteman Orchestra op te treden, heeft het roer omgegooid. In zijn zoektocht naar muziek wordt hij nu begeleid door een modulaire synthesizer. Hoe dat in zijn werk gaat, laat hij live horen tijdens het eerste evenement op woensdag 2 maart. Beeldend kunstenaar Anno Dijkstra spreekt op 9 maart. Hij vervaardigde het beeld van Adrianus VI, de 16e-eeuwse geestelijke die het als enige Nederlander ooit tot paus schopte. Dat staat nu op de Pausdam in Utrecht. Een week later is het de beurt aan oud-HKU’er Aaron Rookus. Hij sleepte in 2015 een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht voor de film ‘Een Goed Leven’ en deelt zijn nieuwe werkfilosofie, waarin samenwerking en ondernemerschap een belangrijke rol spelen.

Acteurs Anneke Sluiters en Vincent Brons vertellen over hun toneelvoorstelling ‘De meest zwaarmoedige voorstelling die ooit gemaakt is (waarvan het hele publiek moet huilen)’ en socioloog Ruben Jacobs maakt de bezoeker deelgenoot van zijn zoektocht naar een gezonde technologische cultuur. Daarnaast is werk te zien en beleven van verschillende HKU-studenten.

HKU Studium Generale - Homo Faber

Bekijk hier het gehele programma en volg Studium Generale op Facebook.

HKU Studium Generale – Homo faber
Locatie: Oudenoord 700, Utrecht
Wanneer: 2 maart t/m 13 april, elke woensdag (m.u.v. 23 maart)
Tijd: 16.30 uur
Toegang: gratis

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Renard van HKU, tel.nr. 030 234 94 76 of e-mail: laura.renard@hku.nl

HKU Nieuws voor bedrijven