HKU

Welke afstudeerder wint straks een HKU-Award?

14 juli 2016


Wint het verplaatsbare kantoor voor mobiele ontwerpers een HKU-Award? Of toch de meest onvoorspelbare game ooit? Misschien wel het schilderij dat doorgaat waar het doek ophoudt of de drummer die net zo gemakkelijk produceert als speelt. Hoe dan ook: alle voordrachten voor de HKU-Awards zijn bekend!

Tijdens de afstudeercampagne Exposure’16 kon je het eindwerk van de studenten bewonderen op expo’s overal in en rond Utrecht. Het aanbod was divers: van kunstmatige regendruppels tot een nieuwe ‘personal space’ voor middelbare scholieren. De afstudeerders presenteerden virtual reality-ervaringen, aangrijpende documentaires, ongemakkelijke theaterstukken en muziekvoorstellingen variërend van klassiek, jazz, pop tot wereldmuziek.

Sommige van deze projecten zijn zo bijzonder, zo vernieuwend of zijn zo goed doordacht dat ze extra waardering verdienen. Daarvoor zijn de HKU-Awards in het leven geroepen.

Winnaars

Directeuren van de verschillende schools selecteerden tijdens de eindexamenperiode 39 afstudeerprojecten die meedingen naar de prestigieuze HKU-Awards. De drie uiteindelijke winnaars worden zoals voorgaande jaren in december gekozen door een vakjury. Zij ontvangen ieder 5000 euro. De overige genomineerden krijgen een geldbedrag van 500 euro.

Drie categorieën

De categorieën zijn artistieke prestatie, vernieuwing en ondernemerschap. Iedere geselecteerde afstudeerder dingt mee in één van deze categorieën. Op deze pagina zie je het complete overzicht van alle voordrachten. Op exposure.hku.nl zie je de portfolio’s van de makers.

Op 27 oktober bepaalt een jury van kunstprofessionals welke voordrachten door mogen naar de finaleronde. Op dinsdagavond 13 december reikt HKU-collegevoorzitter Jules van de Vijver de Awards uit aan de finalisten tijdens een avondvullend programma in de Leeuwenberghkerk in Utrecht.

Over de HKU-Awards

De HKU-Award bestaat sinds 2004. Sinds 2015 reikt HKU jaarlijks drie HKU-Awards uit. De prijzen worden uitgereikt aan afstudeerders aan een bachelor- of masteropleiding van HKU. Afstudeerders komen jaarlijks in aanmerking voor een HKU-Award op voordracht van de directeur van de school of het expertisecentrum waar zij zijn ingeschreven.