HKU

Volledig programma Betweter Festival staat online

29 september 2016


Betweter Festival

Klaar voor Betweter? Met nog een paar dagen te gaan is de line-up compleet en staat de blokkenschema online. Wetenschappers staan in de startblokken om experimenten op je los te laten, het filmprogramma is rond en de artiesten zijn klaar om er een feest van te maken.

Science

Voor het experiment I See U slaat sociaal psycholoog Sheida Novin (UU) de handen ineen met theatercollectief Just Another Prophecy. Hoe makkelijk laat jij je beïnvloeden? Je kan ook je wilskracht testen of ontdekken hoe vatbaar je bent voor hallucinaties.

In het Science Café over Seks schuiven de Utrechtse wetenschappers aan. Wanneer ben je op je hormonale hoogtepunt? En waarom hebben we meestal geen seks in het bijzijn van anderen? Tijdens het Science Café over de Digitale samenleving onderzoeken we het succes van Pokémon Go, het nut van big data en bloggende wereldverbeteraars.

Cinema

Aan het filmprogramma hebben we o.a. Long Branch toegevoegd. Een film over loslaten, nieuwe liefde, en de herkenbare ongemakkelijkheid van one-night stands. In de absurdistische film Thunder Road spreekt politieagent Arnaud op de begrafenis van zijn moeder op onconventionele wijze. Tussen deze en andere films door speelt de intieme voorstelling Veer, over het zoeken naar je plek in de wereld.

Performance

Dat Jan Jaap van der Wal, Janne Schra, Remy van Kesteren en het Broken Brass Ensemble kwamen wisten we al. Daar hebben we ook nog KLOE aan toegevoegd. Dit duo combineert klassieke muziek met gaming. En danser Jo-an Westerveld en singer-songwriter Ard Zacht dringen tot de kern van je diepste gevoelens door met hun poëtische voorstelling.

Laat je vervoeren door de fluwelen gedichten van Charlotte Van den Broeck of opschudden door Lebbis’ pleidooi voor een gelukkig bestaan. Even iets anders? Duik de tent in voor een Filosofisch vluggertje, maak een sprong met de ParaParachute of kom tot rust door de tonen en kleuren van de unieke Sensorgan. Sluit feestend af met optredens van De Nachtdienst en het Broken Brass Ensemble. En dan kan je ook nog eens dansen tot in de laatste uurtjes bij Fiesta Macumba met je Betweter-ticket.

Koop je kaarten!

Dus kom naar Betweter Festival omdat je wilt weten hoe de wereld werkt. Omdat de mens je fascineert. Omdat je vrienden er ook zijn. Omdat je anders iets mist.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar (à 10 euro) via www.betweterfestival.nl.

Agenda Utrechts Conservatorium