Minor Extended Reality het kort
- Je ontwikkelt jezelf in het kritisch denken over en werken met extended realities
- Je ontwerpt in interdisciplinaire teams innovatieve toepassingen voor de echte én virtuele wereld
- Je werkt met 3D-applicaties, animatie- en beeldbewerkingssoftware, programmeren en game-engines. Gedurende de minor krijg je een VR-headset vanuit HKU.
- Je ontwikkelt zowel kennis over bestaande technologie als over technologie die nog in ontwikkeling is of op het punt staat om door te breken
- Je maakt gebruik van de kennisvelden uit interactieve media, media, games en theater.
Over de studie
De digitalisering kruipt steeds verder onze werkelijkheid in. Door middel van VR en AR kunnen we nieuwe ervaringswerelden introduceren of aan de huidige fysieke wereld nieuwe ervaringslagen toevoegen. Maar hoe wenselijk zijn deze nieuwe of 'extended' realities? Door gebruik te maken van 3D-software, game engines, beeldbewerking, motion graphics en 360°-video, onderzoek je de toegevoegde waarde van al deze nieuwe werkelijkheden. Door ervaringen te ontwikkelen voor VR- en AR-sets, games, mobiele toepassingen en installaties, zoek je de impact en relevantie op voor ons allemaal. Hoe gaat dit alles bijdragen aan een verbetering van jouw of onze wereld? 'How extended do you want your reality to be?'Door gebruik te maken van 3D software, game engines, tracking, motion- en performance capture, beeldbewerking, motion graphics en 360 video, onderzoek je de toegevoegde waarde van al deze nieuwe werkelijkheden in de virtuele en fysieke ruimte. Daarnaast ontwikkel je kennis hoe je interactieve ervaringen kan creëren voor live participanten in deze gemixte ruimtes. Ruimtes waar deelnemers performatief worden, of een andere rol krijgen, in de ogen van de ander. Door het ontwikkelen van ervaringen voor VR en AR headsets, mobiele toepassingen, interactieve installaties, en theatrale ruimtes, bevraag je de impact en relevantie van deze technologische ontwikkelingen op ons dagelijks leven in een gemixte realiteit.
Praktische informatie
- Van september 2023 tot januari 2024 (semester 1)
- Aantal contacturen: variërend tussen 10 en 15 uur
- Aantal uren zelfstudie en projectwerk: variërend tussen 20 tot 30 uur
- Toetsing: (individule) refelcties op het maakproces en een projectpresentatie