Over HKU Media

Een goed verhaal begint bij een goed idee. Maar hoe verbeeld je dit idee? En hoe weet je daar een publiek mee te raken? Dat leer je bij HKU Media.

HKU Media

Een goed verhaal begint bij een goed idee. Maar hoe verbeeld je dit idee? En hoe weet je daar een publiek mee te raken? Dat leer je bij HKU Media.

Studies

Bij HKU Media creëer je ervaringen en verhalen die waardevol zijn voor diverse publieksgroepen in verschillende situaties.

We vinden het belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van meerdere mediaplatformen en dat je de nieuwste technologische en artistieke inzichten kunt toepassen. We helpen jou te zoeken naar nieuwe vormen van vertellen, om jouw eigenzinnige, artistieke en indringende verhalen zo krachtig mogelijk over te brengen.

Er zijn bij HKU Media drie stromingen:
 • Bewegend beeld (onder andere film, video, projectie)
 • Stilstaand (grafisch, fotografie, installatie, illustratie, artefacten)
 • Digitaal
Deze stromingen zie je terug in de studies van HKU Media:
 • Wil je animator, regisseur of vormgever van animaties worden? Dan is Animation de studie voor jou. Vanuit je verbeeldingskracht onderzoek je verschillende vertelvormen en technieken. Na het eerste jaar specialiseer je je in 2D- of 3D-animaties.
 • Audiovisual Media bereidt je voor op een toekomst als creatief maker van films. Zowel documentaire, fictie als experimenteel. Je ontwikkelt je talent om verhalen te vertellen in beeld en geluid.
 • Een veelzijdige, kritische en betrokken expert op het gebied van visuele communicatie. Dat word je bij Graphic Design. Je geeft vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld. Dat kan via ieder medium: digitaal, als object, gedrukt, als concept of combinaties hiervan.
 • Bij Illustration word je een professionele illustrator. Met illustraties vertel je over de wereld om je heen in beelden. Hoe je dit doet zegt iets over jouw kijk op de samenleving en de actualiteit.
 • Met Image and Media Technology word je een eigenzinnige ontwerper en maker van verhalen. In video, animatie en vormgeving. Het is een studie waarin je experimenteert, ontwerpt en innoveert met actuele kunst-, media- en filmtechnieken om zo verhalen te visualiseren die jouw publiek raken en activeren.
 • Je wil dat jouw beelden worden gezien en impact hebben. Bij Photography helpen we je dit te bereiken. Je wordt een professionele fotograaf met een eigen verhaal.
 • Heb je een mbo-opleiding op niveau 4 of hoger afgerond? En wil je verder met digitale media? Kies dan voor de Associate degree Design Digital Media bij HKU. Je ontwikkelt je tot een creatieve en ondernemende vormgever van mediaproducten die impact hebben.
 • AR/VR en alle vormen daartussen, worden meer en meer toegepast in de samenleving, op vele gebieden, zoals educatie, training en entertainment. Na de minor Extended Reality Online ben je in staat om zelf een virtuele omgeving te creëren.

De mensen van HKU Media

Hier vind je de studieleiders van HKU Media. Wil je contact opnemen? De e-mailadressen van docenten en medewerkers van HKU zijn altijd: voornaam.tussenvoegselachternaam@hku.nl.
 • Mir Wermuth

 • Animation - Lauri Kramer
  Audiovisual Media - Lenno Verhoog
  Graphic Design - Stefanie Gratz
  Illustration - Lauri Kramer
  Image and Media Technology - Lenno Verhoog
  Photography - Stefanie Gratz
  Associate degree Digital Media - Thijs Davids