Locatie Oudenoord

HKU Oudenoord is het thuisfront voor studenten van de schools HKU Media en HKU Kunst en Economie. Locatie Oudenoord is een bruisende, open en creatieve plek waar je je zeker thuis zult voelen.

Contact en openingstijden

Bezoekadres

Oudenoord 700
3513 EX Utrecht
Telefoon: 030-2091209

Postadres

Postbus 19018
3501 DA Utrecht

Openingstijden gebouw

ma t/m do 08.00 - 21.30 uur en vrij 08.00 - 19.00 uur

Route

Hoe kom ik bij locatie Oudenoord?

Fiets

Locatie Oudenoord is gunstig gelegen en bereik je gemakkelijk met de fiets. Je kunt je fiets stallen in de fietsenrekken rechts naast de hoofdingang. De stalling heeft dezelfde openingstijden als het gebouw. Dit betekent dat de stalling 's nachts en in het weekend gesloten is.

Openbaar vervoer

Vanaf Utrecht Centraal rijden buslijnen 6 en 7 naar de halte Nijenoord. Deze bushalte ligt op twee minuten loopafstand van HKU Oudenoord. Kijk voor de dienstregeling van het OV in Utrecht op U-OV

Parkeren

Parkeren in het centrum van Utrecht is zeer moeilijk. We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen. Je kunt in de wijk rondom het gebouw (al dan niet betaald) parkeren. De parkeerplaats achter het gebouw is alleen voor medewerkers. Raadpleeg de website www.parkerenindestad.nl om te zien waar je gratis kunt parkeren.

Funfacts

Duurzaam Oudenoord!

Locatie Oudenoord was al redelijk duurzaam, maar er wordt door HKU hard gewerkt om het gebouw nog duurzamer te maken én te houden. Er worden voortdurend aanpassingen gedaan om dit te realiseren, bijvoorbeeld:
 • we gebruiken stadsverwarming in plaats van gas
 • we hebben een draaideur aan de achterzijde van het gebouw voor warmtebesparing
 • voor een groot gedeelte van de verlichting maken we gebruik van energiezuinig LED
 • we hebben een samenwerkingsverband met Returnity: we scheiden ons afval en Returnity gebruikt dit als grondstof voor nieuwe producten
 • we hergebruiken zoveel mogelijk materialen

Schools

Op locatie Oudenoord kun je studies van verschillende schools volgen: HKU Media en HKU Kunst en Economie. Ook het Expertisecentrum Creatieve Technologie is te vinden op deze locatie.

 • Een goed verhaal begint bij een goed idee. Maar hoe verbeeld je dit idee? En hoe weet je daar een publiek mee te raken? Dat leer je bij HKU Media. Je creëert ervaringen en verhalen die waardevol zijn voor diverse publieksgroepen in verschillende situaties.

  Lees meer over HKU Media
 • Studenten van HKU Kunst en Economie zijn de toekomst. Zij zijn zowel zakelijk als creatief. Je filosofeert als een kunstenaar maar weet ook hoe je een project organiseert en realiseert. Na een van de studies van HKU Kunst en Economie ben jij een verkenner, verbeelder en ontwerper van de toekomst.

  Lees meer over HKU Kunst en Economie
 • Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU doet onderzoek naar nieuwe technologie en de toepassing daarvan in kunstonderwijs.

  Lees meer over Expertisecentrum Creatieve Technologie

Werkplaatsen Oudenoord

Je kunt als student op locatie Oudenoord gebruik maken van een uitgebreid palet aan werkplaatsen om jouw kunst tot leven te laten komen. Van traditioneel tot state of the art.